Ailesiyle Göle Açıldı, Suya Düşerek Kayboldu
Olay, Topalak mevkiinde 28 Mayıs günü saat 22.30 sıralarında meydana geldi. Elektrik teknisyeni olan ve bir çocuk babası Emirhan Gürbüz, eşi Aysu ve dört yakınıyla birlikte tekneyle Seyhan Baraj Gölü’ne açıldı. İddiaya göre Gürbüz, tuvalet ihtiyacını gidermek istediği sırada dengesini kaybederek göle düştü ve bir daha su yüzeyine çıkmadı.
Teknedeki yakınlarının 112 Acil Çağrı Merkezi’ni aramasıyla bölgeye Su Altı Grup Amirliği’ne bağlı dalgıç polisler sevk edildi. Ancak rüzgar nedeniyle sürüklenen tekne kıyıya alınırken, gece boyunca yapılan aramalarda Gürbüz’e ulaşılamadı.
Arama Çalışmaları Genişletildi
Ertesi sabah saatlerinde başlayan kapsamlı arama çalışmalarına, AFAD, Jandarma Arama Kurtarma (JAK), Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, sağlık ekipleri, Kızılay ve bazı sivil toplum kuruluşları da destek verdi.
Toplamda 17 dalgıç, 69 personel, 19 araç, 2 bot, 2 dron ve su altı ile su üstü uzman ekipler eşliğinde sürdürülen çalışmalarda henüz Emirhan Gürbüz’e ulaşılamadı.

Umutlu Bekleyiş Sürüyor
Dün hava karardığı için ara verilen arama çalışmalarına bu sabah yeniden başlandı. Su altı ve su üstü tarama çalışmaları devam ederken, Gürbüz ailesi kıyıda umut dolu bekleyişini sürdürüyor.