Nüfusu 20 milyona yaklaşan İstanbul'da birçok ilçede adliye binası bulunmaması adaletin aksamasına neden oluyor. 1 milyonu aşan nüfusuyla Türkiye'nin en kalabalık ilçesi olan ve bu özelliği ile 57 ili geride bırakan Esenyurt'ta adliye binası yok. Esenyurt'la birlikte Beylikdüzü'nde de adliyenin bulunmaması, kendi ilçesine bile yetmeyen Büyükçekmece Adliyesi'ni her gün ana baba gününe çeviriyor. Bu durumda hem Büyükçekmeceli, hem Esenyurtlu hem de Beylikdüzülü vatandaşlar mağdur oluyor. 2 milyona yakın kişinin yaşadığı bu üç ilede tek bir adliye binasının ihtiyaçları karşılamayacağını beliren vatandaşlar ise Esenyurt ve Beylikdüzü'ne ivedilikle adliye binası yapılmasını talep ediyor.
KİRALANMAK İSTENEN BİNADAN VAZGEÇİLDİ
Esenyurt ve Beylikdüzü'nün de yükünü çeken Büyükçekmece Adliyesi ise 3 farklı binada hizmet veriyor. Merkezde bulunan ana bina yıllardan beri daha büyük bir yere taşınmak istense de hala ihtiyaçları karşılayacak bir yer bulunamadı. Kiralanmak istenen eski bir AVM binasından da yaşanan anlaşmazlık nedeniyle vazgeçildi. Çatalca'da da kısmi de olsa sorun var. Çatalcalılar ağır ceza davaları için Silivri'ye gitmek zorunda kalıyor. Şimdilik Silivri Adliyesi ihtiyaçları karşılasa da önümüzdeki yıllarda sorun çıkacağı kesin. Bu nedenle Çatalca'ya da yeni bir adliye binasının yapılmasına elzem gözüyle bakılıyor. Bir diğer adliye binası olmayan Avcılarlılar ise Küçükçekmece'ye gitmek zorunda kalıyor.
VAROLAN ADLİYELER YETMİYOR
İstanbul'da 3 büyük bölge adliyesi var. Bunlardan biri İstanbul (Çağlayan) Adalet Sarayı. Diğeri Anadolu (Kartal) Adalet Sarayı ve 3'üncüsü Bakırköy Adliyesi. Bu 3 büyük adliye büyük bir kitleye hizmet verirken, özellikle İstanbul'un çeperi olarak kabul edilen ilçelerde yoğunluğa bağlı had safhada şikayet var. Bu durumdan en çok etkilenen Esenyurtlular sorunun çözümü için Adalet Bakanlığı ve belediyeden destek bekliyor.
EKREM HACIHASANOĞLU