Yeni Birlik Gazetesi Gündem AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zorlu: '2028'de Cumhurbaşkanımızı yeniden seçeceğiz'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zorlu: '2028'de Cumhurbaşkanımızı yeniden seçeceğiz'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kürşad Zorlu, 2028 Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve yerel yönetim hedeflerine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulunarak, Ankara ve Çankaya’da iddialı bir dönemin kapısını araladı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kürşad Zorlu, Çankaya İlçe Başkanlığı Seçim Koordinasyon Merkezi’nde teşkilat mensuplarıyla bir araya gelerek gündeme dair kritik açıklamalarda bulundu. Önümüzdeki döneme ait seçim stratejilerini paylaşan Zorlu, hem küresel gelişmelere değindi hem de Ankara yerel yönetimine ilişkin iddialı hedefler ortaya koydu.

2028 yılındaki Cumhurbaşkanlığı seçimlerine odaklandıklarını belirten Zorlu, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı yeniden seçmekle kalmayacak, çıtamızı daha da büyüteceğiz. Birlik ve beraberlik içinde Ankara Büyükşehir Belediyesi’ni de Çankaya’yı da AK Parti belediyeciliğiyle onurlandıracağız" dedi.

"Türkiye Küresel Kaosun Ortasında Güvenli Bir Liman"

Dünya genelinde küresel sistemin yeniden inşa edildiği zorlu bir süreçten geçildiğine dikkat çeken Kürşad Zorlu, Türkiye’nin coğrafi zorluklara rağmen güçlü bir liderlikle istikrarını koruduğunu ifade etti. Rusya-Ukrayna savaşı, Orta Doğu’daki çatışmalar ve Doğu Akdeniz’deki hareketliliğe değinen Zorlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Türkiye'miz bu zor iklime rağmen dünyada güvenli liman olma özelliğini koruyan ve bunu geleceğe taşımayı başarmış yegane ülkelerden birisi olmuştur. Savaş ve kaos ortamına rağmen yönetim şeklimizle, ekonomimizle ve siyasal duruşumuzla barışı tahkim ediyoruz. 86 milyon vatandaşımızın huzuru için ülkemizi bu kaosun dışında tutmayı başardık."

Zorlu ayrıca, savunma sanayisinde atılan stratejik adımların meyvelerini verdiğini belirterek, yerlilik ve millilik oranının yüzde 82’yi aştığını kaydetti.

Muhalefetin "Öngörülemeyen Ülke" İddialarına Sert Yanıt

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) cephesinden gelen dış politika eleştirilerine de sert tepki gösteren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Türkiye'nin uluslararası arenadaki itibarının zedelenmek istendiğini savundu. Zorlu, ana muhalefete yönelik eleştirilerini şu sözlerle sürdürdü:

"Türkiye’de böylesine önemli uluslararası zirvelerin yapılmasından rahatsızlık duyup ülkemizi dış dünyaya şikayet edenler var. Buradan, Çankaya’dan sesleniyorum: Öngörülemeyen olan Türkiye değil, sizin ülkeyi her fırsatta dünyaya şikayet etme alışkanlığınızdır. Güvenilmez olan Türkiye değil; şaibe siyasetinizdir. Milli meselelerin çukur siyasetine alet edilmesi Ankara'da asla karşılık bulmayacaktır."

Yerel Yönetimde "Çankaya" Mesaisi Şimdiden Başladı

Konuşmasında yerel hizmetlerin önemine ve başkentteki eksikliklere de değinen Zorlu, kentteki bazı düzenlemelerin siyasi malzeme yapılmasına tepki gösterdi. Başkentin hak ettiği hizmeti alması gerektiğinin altını çizen Zorlu, "Kendi belediyelerinin yönettiği şehirlerde bu vizyonu ortaya koyamayanlar, yapılan çalışmaları kısır siyasete alet ediyor. Biz bu hamasi oyunları elimizin tersiyle itiyoruz" dedi.

AK Parti'nin başkandaki yerel seçim vizyonuna dair net bir takvim de veren Zorlu, Çankaya’ya özel bir önem verdiklerini belirterek, "Rakiplerimizin suni gündemleriyle değil, kendi vizyonumuzla hareket ediyoruz. Önümüzdeki en büyük hedeflerden biri de 2029 Çankaya yerel seçimleridir" dedi.