İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem AK Parti grubu İBB'yi durduruyor!

AK Parti grubu İBB'yi durduruyor!

İBB AK Parti Grubu, işten atılan işçilerle ilgili bir gelişme olmadığı sürece komisyonlarda ve mecliste, iştiraklerle ilgili hiçbir kararı geçirmeme kararı aldı. İBB Meclisi’nde çoğunluk olan AK Parti Grubu’nun aldığı bu karar, Cumhurbaşkanı Erdoğan”ın 31 Mart sonrasında İmamoğlu için, AK Parti Grubu'nun meclis çoğunluğunu anımsatarak yaptığı, “topal ördek” benzetmesini akıllara getirdi

31 Mart seçimlerinde kazanan Ekrem İmamoğlu, seçimleri kaybeden AK Parti’nin itirazlarından dolayı mazbatasını 17 Nisan tarihinde alabilmişti. İmamoğlu mazbatasını aldıktan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da yaptığı açıklamada, meclis çoğunluğunun ellerinde olduğunu belirterek, İmamoğlu için topal ördek benzetmesinde bulunmuştu. AK Parti, YSK’ya yaptığı itiraz sonrasında, seçim iptal edilmiş ve 23 Haziran tarihinde ikinci kez yapılmıştı. Ve seçimleri bu kez Ekrem İmamoğlu çok büyük oy farkıyla kazanarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak 2. kez seçilmişti. 24 Nisan tarihinde Gümrük ve Ticaret Bakanlığı yasaya aykırı bir şekilde belediye şirketlerine meclis kararı olmadan belediye başkanlarının atama yapamayacağına yönelik genelge yayınlamış ve yetkinin mecliste olduğunu belirtmişti.
 


YENİ PROJELER HAYATA GEÇMİYOR

Belediye Meclislerinde çoğunluk olmayan belediye başkanlarının belediye şirketlerine yönetici ve yönetim kurulu üyelerinin atanma haklarının ellerinden alınması sonrasında karşılıklı davalar devam etmekte. Bugüne kadar mahkemeler bakanlığın genelgesinin yasaya aykırı olduğunu yönelik karar verebilmiş değil. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde seçimler sonrasında yapılan komisyon seçimlerinin tamamının başkanı AK Parti Gurubu tarafından belirlendi. İstanbul’da AK Parti Meclis Grubu'nun istemediği hiçbir karar komisyonlarda ve mecliste geçmiyor. İBB İştiraklerinin uygulamayı düşündüğü yeni projelerle ilgili komisyonlara gönderilen kararlar komisyonlarda gündeme getirilmediği ve karar alınamadığı için iştiraklerin yeni projeleri hayata geçirilemiyor.


AK PARTİ'NİN ŞARTI VAR

AK Parti Meclis Grubu’nun, işten atılan işçilerinin geri alınması ya da bir kısmının işe dönüşü çözülmediği sürece komisyonda ve mecliste İmamoğlu’nun ve CHP Grubu'nun getirdiği hiçbir kararı geçirmeme kararı alığı belirtiliyor.