Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkan Vekili ve Bursa Milletvekili Efkan Ala, sosyal medya hesabı X üzerinden yaptığı açıklamada, Bursa'nın Harmancık ve Orhaneli ilçelerinde çıkan orman yangınının, devlet-millet el ele verilen örnek bir mücadele ile kontrol altına alındığını bildirdi.
“SOĞUTMA ÇALIŞMALARI TİTİZLİKLE DEVAM ETMEKTEDİR”
Ala, şu anda bölgede soğutma çalışmalarının titizlikle devam etmekte olduğunu vurgulayıp, şunları kaydetti, “Yeşil Bursa’mızın ormanlarını, doğal yaşamını ve ekolojik dengesini korumak adına canını dişine takarak gece gündüz demeden çalışan kamu kurum ve kuruluşlarımızın kıymetli personeline ve gönüllü olarak sahada yer alan tüm vatandaşlarımıza gönülden teşekkür ediyorum.”
“KIYMETLİ HEMŞEHRİLERİMİZE MİNNETTARIZ”
Ala, ayrıca sağduyusu, metaneti ve sorumluluk bilinciyle hareket eden, devletin çağrılarına kulak veren, yetkililerin yönlendirmelerine harfiyen uyan kıymetli hemşehrilere de minnettar olduğunu aktardı.
“BU ZOR SÜREÇTE GÖSTERİLEN DAYANIŞMA VE FEDAKARLIK…”
Ala, bu zor süreçte gösterilen dayanışma ve fedakârlığın, millet olarak ne denli güçlü ve kenetlenmiş bir toplum olduğumuzu bir kez daha gösterdiğini anımsatarak, “Bu vesileyle, her bir ağacı bir can gibi gören anlayışla hareket eden tüm yurttaşlarımızı bir kez daha kutluyor, bu tür felaketlerin tekrar yaşanmaması için hep birlikte daha duyarlı ve bilinçli olmaya davet ediyorum.” ifadelerini kullandı.
“RABBİM BÖYLE FELAKETLERDEN MUHAFAZA ETSİN”
Ala, paylaşımını şu şekilde sonlandırdı, “Rabbim, böyle felaketlerden muhafaza etsin. Geçmiş olsun Yeşil Bursa...”
Bursa'mızın Harmancık ve Orhaneli ilçelerinde çıkan orman yangını, devlet-millet el ele verilen örnek bir mücadele ile KONTROL ALTINA ALINMIŞTIR.
Şu anda bölgede soğutma çalışmaları titizlikle devam etmektedir.
Yeşil Bursa’mızın ormanlarını, doğal yaşamını ve ekolojik dengesini…— Efkan Âlâ (@efkanala) July 30, 2025