İstanbul
Açık
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem Akın Gürlek davasında şok gelişme: Cem Aydın’a siyasi yasak ve hapis istemi!

Akın Gürlek davasında şok gelişme: Cem Aydın’a siyasi yasak ve hapis istemi!

CHP Gençlik Kolları Başkanı Cem Aydın’ın, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek’e yönelik sosyal medya paylaşımı nedeniyle yargılandığı dava 28 Kasım 2025’e ertelendi. Tüm detaylar haberimizde...

MUHABİR: Sibel Çınar

Davanın Üçüncü Duruşması Gerçekleşti

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Cem Aydın, sosyal medyada paylaştığı bir video nedeniyle yargılanıyor. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek hakkında hazırladığı video nedeniyle "terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek" ve "kamu görevlisine hakaret" suçlamalarıyla karşı karşıya kalan Aydın’ın davasının üçüncü duruşması bugün İstanbul’da yapıldı. Mahkeme, davanın bir sonraki duruşmasını 28 Kasım 2025, saat 10:00’a erteledi.

Cem Aydın’a 5 Yıl 4 Aya Kadar Hapis İsteniyor

Cem Aydın, sosyal medya paylaşımında İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek’i hedef almış, bu sebeple "kamu görevlisine hakaret" ve "terörle mücadele eden kişiyi hedef gösterme" suçlamalarıyla yargılanıyor. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açılan davada Aydın’a 2 yıl 2 aydan 5 yıl 4 aya kadar hapis cezası ve siyasi yasak talep ediliyor.

Tazminat Davası ve Kamuoyunun Tepkisi

Davanın bir diğer boyutu ise Akın Gürlek’in Cem Aydın’a karşı açtığı tazminat davası. 

Gürlek, Aydın’ın sosyal medya paylaşımlarından dolayı kendisinin ve ailesinin manevi zarar gördüğünü belirterek, tazminat talebinde bulunmuştu. 

Hem Cem Aydın’ın savunması hem de Gürlek’in açtığı tazminat davası kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. 

Her iki tarafın da duruşmada izlediği tavır ve mahkemede ortaya çıkan gelişmeler, ilerleyen süreçte daha fazla dikkat çekecek gibi görünüyor.

Davanın Seçim Süreciyle İlgisi ne?

Davanın siyasi bir boyutu da bulunuyor. CHP Gençlik Kolları Başkanı Cem Aydın’ın yargılandığı dava, 2025 seçimleri öncesinde siyasi iklimin oldukça gergin olduğu bir döneme denk geliyor. 

Bu dava, bir siyasi partinin temsilcisi olan Aydın’ın, hükümetin önemli isimlerinden birine karşı yapmış olduğu eleştiriler ve sosyal medya paylaşımları nedeniyle açılmış olması, bu davayı siyasi açıdan önemli kılıyor. Aydın’ın karşılaştığı suçlamalar, aynı zamanda hükümet ve muhalefet arasındaki gerilimi de gözler önüne seriyor.

Mahkeme Erteleme Kararı Verdi

Duruşma sonrası mahkeme, dosyada eksik olan belgeler ve tanık ifadeleri doğrultusunda davanın bir sonraki duruşmasını 28 Kasım 2025 tarihine erteledi. 

Mahkemenin verdiği bu erteleme kararı, tarafların daha fazla hazırlık yapabilmesi açısından önemli bir fırsat olarak görülüyor. 

Hem Cem Aydın’ın savunma ekibi hem de Akın Gürlek’in avukatları, davanın siyasi boyutları nedeniyle daha dikkatli bir hazırlık süreci yürütmeye devam edeceklerini belirttiler.