İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem Akşener, İYİ Parti’nin İzmir adayını açıkladı

Akşener, İYİ Parti’nin İzmir adayını açıkladı

Fatih Altaylı’nın programına konuk olan İYİ Parti lideri Meral Akşener, büyükşehirlerde ayrı aday çıkaracaklarını belirterek ilk kez isim verdi.

MUHABİR: Şule İnan Koçin

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yerel seçimlere ilişkin ilk kez bu kadar net konuştu. 81 ilde kendi adaylarını çıkaracaklarını dile getiren Akşener, İzmir’de adaylık için öne çıkan ismi de telaffuz etti.

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Fatih Altaylı’nın YouTube kanalına konuk olarak gündeme ve yerel seçimlere dair soruları cevaplandırdı. Yerel seçimlerde büyükşehirlerde kendi adaylarını çıkarmak istediklerini söyleyen Akşener; İzmir, Bursa ve Antalya’da çeşitli isimlerin adaylık için talepleri olduğunu belirtti.

İşte İzmir’de öne çıkan o isim

Meral Akşener, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için öne çıkan isim olaraksa Ümit Özlale’nin adını verdi. Akşener, Ümit Özlale’nin İzmir’de çalışmalarının sürdürdüğünü ve adaylık için istekli olduğunu belirterek, “CHP ceketini assa seçilir diye bir kanaat var. Öyle adaylar çıkaracağız ki belki bizimki seçilecek” dedi.

1639671628126-aksener.jpg

“Belki bizim adayımız seçilecek”

İşte Merak Akşener’in yerel seçimlerde aday olarak öne çıkan isimlere yer verdiği o açıklamaları:

“Fatih Altaylı: İstanbul'un ve Ankara'nın Cumhuriyet Halk Partisi tarafından kaybedileceğini göze alıyor musunuz?

Hepsini göze alıyoruz. Öyle adaylar çıkaracağız ki belki bizimki seçilecek. Mesela İzmir'de CHP ceketini assa seçilir diye bir kanaat var. Ümit Özlale şuan itibariyle çalışıyor. Ve bize ‘ben adayım' dedi. Bugün de ben buradan ilan ediyorum.

“Bursa’da ilçe başkanımız belediye başkan adayı oldu”

Daha dün Bursa'da bir ilçe başkanımızı, belediye başkan adayı ilan ettik. Bursa özelinde olmak üzere bütün ilçelerde de aday çıkaracağız.

“Eskişehir’de genç bir aday var”

Mesela Antalya'da bir arkadaşımız geldi bana; ‘ben aday olmak istiyorum.' dedi. ‘Çalış' dedim. Şu anda çalışıyor. Eskişehir'de genç bir arkadaşımız var, bakacağız.

“81 ilde aday çıkaracağız”

81 ilde aday çıkaracağız. Bu karar Genel İdare Kurulu'ndan geçtiği andan itibaren nihai karardır. 81 ilde aday çıkaracağız. Ama mesela küçük ilçelerde öyle şeyler olur ki yani teşkilatlar yapıyor bunu kendi aralarında. Kişiyi çekiyorlar geriye kalıyorsunuz. Onlar yapılabilir.

“Kurucu ayarlarımıza geri dönüyoruz”

Yerel seçimler kişilerle alakalı. Böyle bir sistemde biz arkadaşlarımızla herkesin bir Ümit Özlale olması şekliyle… Biz kalıcı olmanın yolunu arayacağız. Biz bu ülkeyi yönetmek için kurulduk kurucu ayarlarımıza dönüyoruz.