Elazığ’a bağlı Yukarıdemirtaş köyü yakınlarında yakılan mangal ateşi, rüzgarın etkisiyle bir anda kontrolden çıkarak geniş bir alana yayıldı. Kuru otların tutuşmasıyla hızla büyüyen alevler yerleşim yerlerini tehdit ederken, bölgede büyük paniğe yol açtı.
Kıvılcımlar Rüzgarla Büyüdü, Alevler Köye Doğru İlerledi
İddiaya göre, Yukarıdemirtaş köyü civarında yakılan mangaldan sıçrayan kıvılcımlar, çevredeki kuru otları tutuşturdu. Şiddetli rüzgarın da etkisiyle kısa sürede etrafı saran alevler, hızla köye doğru yayılmaya başladı. Durumu fark eden vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, jandarma ve 112 Acil Sağlık ekibi yönlendirildi.
Mahalle Sakinleri ve Ekipler Zamanla Yarıştı
Alevlerin evlere sıçrama riskine karşı köy halkı ve itfaiye ekipleri adeta zamanla yarıştı. Vatandaşların da canla başla destek verdiği söndürme çalışmaları sayesinde yangın, yerleşim alanlarına ulaşmadan kontrol altına alınarak söndürüldü.
Maddi Hasar Büyük: Soğutma Çalışmaları Devam Ediyor
Faciadan dönülen yangında şans eseri can kaybı yaşanmazken maddi hasar ağır oldu. İçerisinde çeşitli araç-gereç ve malzemelerin yer aldığı bir çadır ile baraka tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi. Yangın alanında bulunan iki motosiklet küle dönerken, çevredeki çok sayıda ağaç da alevlerden olumsuz etkilendi.
Ekiplerin bölgedeki soğutma çalışmaları ve olayla ilgili incelemeleri sürüyor.