Yeni Birlik Gazetesi Gündem Alevlerin arasında kalan kahramanlar: Orman şehitlerinin naaşları Ankara’da

Alevlerin arasında kalan kahramanlar: Orman şehitlerinin naaşları Ankara’da

Eskişehir'deki orman yangınında şehit olan 10 görevlinin naaşları kimlik tespiti için Ankara Adli Tıp Kurumu'na getirildi. Aileler ve ekip arkadaşları, Adli Tıp önünde gözyaşlarına boğuldu.

Türkiye orman yangınında 10 canını yitirdi

Eskişehir’in Seyitgazi ilçesinde devam eden orman yangınında hayatını kaybeden 10 orman görevlisinin naaşları, kimlik tespiti ve DNA incelemeleri için Ankara Adli Tıp Kurumu’na getirildi. Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'ndeki işlemlerin ardından cenazeler, belediyeye ait araçlarla başkente sevk edildi.

Alevlerin arasında kaldılar, müdahale sırasında can verdiler

Yangın, Seyitgazi ilçesine bağlı Büyükyayla ve Fethiye mahalleleri yakınlarında çıkmış, yoğun rüzgâr nedeniyle söndürme çalışmaları sırasında alevlerin yön değiştirmesiyle 5’i AKUT gönüllüsü olmak üzere 10 görevli alevlerin arasında kalarak yaşamını yitirmişti. Olay, tüm ülkede derin bir üzüntüye yol açtı.

Adli Tıp önünde acı bekleyiş

Şehitlerin naaşlarının getirildiği Ankara Adli Tıp Grup Başkanlığı önünde toplanan aileler ve AKUT gönüllüleri gözyaşlarına hâkim olamadı. Yetkililer, kimlik tespiti ve DNA incelemelerinin ardından cenazelerin ailelerine teslim edileceğini bildirdi.