Orman Yangınlarında Soruşturma Genişliyor
Son haftalarda Türkiye’nin dört bir yanında çıkan orman yangınları hem doğayı hem de toplumu derinden yaralarken, yargı sürecinde de dikkat çeken gelişmeler yaşanıyor. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, devam eden soruşturmalar kapsamında 13 kişinin tutuklandığını açıkladı.
67 kişi hakkında işlem yapıldı
Bakan Tunç, 26 Haziran’dan bu yana farklı illerde çıkan yangınlarla ilgili olarak toplam 67 kişi hakkında adli işlem başlatıldığını, bunlardan 13’ünün tutuklandığını, diğerlerinin adli kontrol ve benzeri tedbirlerle serbest bırakıldığını belirtti.
Yangınların çıkış nedenlerine ilişkin teknik ve kriminal incelemelerin sürdüğünü ifade eden Tunç, "Kasıt, ihmal ya da sabotaj ihtimalleri titizlikle araştırılıyor" dedi.

Soruşturmalar çok yönlü ilerliyor
Edinilen bilgilere göre, şüpheliler arasında ihmalle yangına neden olanlar da var; sabotaj ihtimali değerlendirilen vakalar da adli takibe alınmış durumda. Güvenlik birimleri, kamera kayıtları, tanık ifadeleri ve yangın çıkış noktalarındaki fiziksel bulgular üzerinden çalışmalarını sürdürüyor.
Kamuoyuna çağrı
Bakan Tunç, açıklamasında vatandaşlara da çağrıda bulundu. Yaz aylarında ormanlık alanlarda ateş yakılmaması ve en küçük bir şüpheli durumda dahi yetkililere bilgi verilmesi gerektiğini hatırlatarak, “Ormanlar hepimizin ortak mirası. Sorumluluğu da ortak taşımalıyız” ifadelerini kullandı.