DEVA Partisi Lideri, 2023 Seçimlerine Dair Açıklamalarda Bulundu
2023 seçimlerinde CHP listelerinden Meclis'e girerek 15 milletvekili çıkaran DEVA Partisi’nin Genel Başkanı Ali Babacan, seçim stratejilerine dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ekol TV’de katıldığı programda konuşan Babacan, 2023 seçimlerinde CHP ile kurdukları ittifakın partilerine oy kaybettirdiğini dile getirdi.
“CHP ile Yan Yana Gelmek Bize Zarar Verdi”
Ali Babacan, CHP listelerinden seçimlere girmenin ve 6'lı masa çatısı altında görünmenin DEVA Partisi açısından olumsuz bir etki oluşturduğunu ifade etti. Babacan, "CHP ile aynı masada oturmamızın ve onların listelerinden seçime girmemizin partimize gerçekten olumsuz etkisi büyük oldu" diyerek, bu tercihin beklenenin aksine sandığa negatif yansıdığını söyledi.
"2+2, 4 Etmedi; 3 Etti"
Babacan, muhalefetin 2023 seçimlerine “birlikte kazanma” hedefiyle çıktığını hatırlatarak, “O gün ülkede birliktelik olmazsa iktidarın değişmeyeceği düşüncesi hakimdi. Ama bu hesapta 2+2, 4 etmedi; 3 etti. Bize gelmesi gereken oyların bir kısmı gelmedi” şeklinde konuştu.
"Önümüzdeki Seçimlerde 2023'ten Ders Aldık"
Babacan, DEVA Partisi'nin önümüzdeki seçim sürecine farklı bir stratejiyle hazırlanacağını vurguladı. "2023 seçiminden ders aldık, aynı hataları tekrar etmeyeceğiz" diyen Babacan, partisine gelecek doğal oyların ittifak nedeniyle yön değiştirdiğini savundu.
CHP’nin ittifak ortaklarına verdiği milletvekilliği kontenjanları, hem parti tabanında hem de siyaset kulislerinde uzun süre tartışmalara yol açmıştı. Ali Babacan’ın son açıklamaları, bu tartışmalara yeni bir boyut kazandırmış oldu.