İstanbul
Açık
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem Ali Babacan'dan dikkat çeken itiraf: "CHP ile iş birliği oy kaybettirdi"

Ali Babacan'dan dikkat çeken itiraf: "CHP ile iş birliği oy kaybettirdi"

CHP listelerinden Meclis’e giren DEVA Partisi’nin lideri Ali Babacan, 2023 seçimlerinde yaşanan oy kaybının sorumlusunun CHP ile yapılan iş birliği olduğunu söyledi.

MUHABİR: Eylül Baysal

DEVA Partisi Lideri, 2023 Seçimlerine Dair Açıklamalarda Bulundu

2023 seçimlerinde CHP listelerinden Meclis'e girerek 15 milletvekili çıkaran DEVA Partisi’nin Genel Başkanı Ali Babacan, seçim stratejilerine dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ekol TV’de katıldığı programda konuşan Babacan, 2023 seçimlerinde CHP ile kurdukları ittifakın partilerine oy kaybettirdiğini dile getirdi.

“CHP ile Yan Yana Gelmek Bize Zarar Verdi”

Ali Babacan, CHP listelerinden seçimlere girmenin ve 6'lı masa çatısı altında görünmenin DEVA Partisi açısından olumsuz bir etki oluşturduğunu ifade etti. Babacan, "CHP ile aynı masada oturmamızın ve onların listelerinden seçime girmemizin partimize gerçekten olumsuz etkisi büyük oldu" diyerek, bu tercihin beklenenin aksine sandığa negatif yansıdığını söyledi.

"2+2, 4 Etmedi; 3 Etti"

Babacan, muhalefetin 2023 seçimlerine “birlikte kazanma” hedefiyle çıktığını hatırlatarak, “O gün ülkede birliktelik olmazsa iktidarın değişmeyeceği düşüncesi hakimdi. Ama bu hesapta 2+2, 4 etmedi; 3 etti. Bize gelmesi gereken oyların bir kısmı gelmedi” şeklinde konuştu.

"Önümüzdeki Seçimlerde 2023'ten Ders Aldık"

Babacan, DEVA Partisi'nin önümüzdeki seçim sürecine farklı bir stratejiyle hazırlanacağını vurguladı. "2023 seçiminden ders aldık, aynı hataları tekrar etmeyeceğiz" diyen Babacan, partisine gelecek doğal oyların ittifak nedeniyle yön değiştirdiğini savundu.

CHP’nin ittifak ortaklarına verdiği milletvekilliği kontenjanları, hem parti tabanında hem de siyaset kulislerinde uzun süre tartışmalara yol açmıştı. Ali Babacan’ın son açıklamaları, bu tartışmalara yeni bir boyut kazandırmış oldu.