İstanbul
Açık
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem Ali İhsan Aktaş Suç Örgütüne Yönelik Operasyonda 8 Firari Şüpheli Aranıyor!

Ali İhsan Aktaş Suç Örgütüne Yönelik Operasyonda 8 Firari Şüpheli Aranıyor!

Belediye başkanları ve üst düzey yöneticilere rüşvet vererek ihaleleri organize ettiği iddia edilen suç örgütüne yönelik soruşturma kapsamında, örgütün sözde lideri Aziz İhsan Aktaş da aranıyor. Balıkesir Altınok'ta gözaltına alınan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, İstanbul’a getiriliyor.

MUHABİR: Eylül Baysal

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen suç örgütü soruşturması kapsamında önemli bir operasyon gerçekleştirildi. Söz konusu suç örgütünün, belediye başkanları ve üst düzey yöneticilere rüşvet vererek ihaleleri organize ettiği iddialarını araştıran güvenlik güçleri, örgütün sözde lideri Aziz İhsan Aktaş’ın da aralarında bulunduğu 8 şüpheliyi yakalamak için operasyonlarını sürdürüyor.

Belediye Başkanları Gözaltına Alındı 

Soruşturma kapsamında, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Alican Abacı, Beşiktaş Belediyesi Beltaş İşletmecilik Sanayi ve Ticaret AŞ Başkanı Önder Gedik ve Beltaş çalışanlarının da bulunduğu toplam 39 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerle ilgili olarak çeşitli adreslerde arama ve inceleme çalışmaları devam etmekte.

Rıza Akpolat Balıkesir'de Gözaltına Alındı 

Öne çıkan gelişmeler arasında, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’ın Balıkesir’in Altınok ilçesinde polis ekipleri tarafından gözaltına alınması yer alıyor. Akpolat, İstanbul’a getirilerek ifadesi alınmak üzere Emniyet’e sevk edilecek. Ayrıca, Akpolat’ın evinde ve makam odasında polis ekiplerince detaylı arama ve incelemeler yapıldığı bildirildi.

Ali İhsan Aktaş Aranıyor 

Operasyon kapsamında, örgütün sözde lideri Aziz İhsan Aktaş’ın da arandığı belirtiliyor.