İstanbul
Açık
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem Ali Yerlikaya’dan suçla mücadelede çarpıcı tablo: '273 organize suç çetesini çökerttik'

Ali Yerlikaya’dan suçla mücadelede çarpıcı tablo: '273 organize suç çetesini çökerttik'

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 2025’in ilk 11 ayında terör, organize suç ve uyuşturucuyla mücadelede binlerce tutuklama yapıldığını açıkladı.

MUHABİR: Bülent Çolakoğlu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, terörle mücadeleden organize suç örgütlerine, uyuşturucudan trafik güvenliğine kadar yürütülen çalışmalara ilişkin çarpıcı verileri paylaştı. Yerlikaya, terörün hiçbir türüne ve uzantısına müsamaha gösterilmediğini vurguladı.

Terörle mücadelede 11 aylık bilanço

Yerlikaya, 2025 yılının ilk 11 ayında, yalnızca polis sorumluluk bölgesinde terör örgütlerine yönelik düzenlenen operasyonlarda 2 bin 63 kişinin tutuklandığını, bu süreçte 7 terör eyleminin de engellendiğini açıkladı.

“Terörsüz Türkiye hedefini koruyoruz. Terörle mücadele tavizsiz sürecek.” diyen Yerlikaya, sahadaki kararlılığın rakamlarla ortada olduğunu belirtti.

273 organize suç çetesi çökertildi

Polis bölgesinde yürütülen çalışmalar kapsamında, yılın ilk 11 ayında:

  • 153’ü KOM,
  • 54’ü narkotik,
  • 66’sı siber

olmak üzere toplam 273 organize suç çetesi çökertildi.
Bu operasyonlarda 4 bin 267 kişi tutuklandı, yaklaşık 129 milyar lira değerindeki mal varlığına el konuldu.

124 bin aranan şahıs yakalandı

Yerlikaya’nın verdiği bilgilere göre, aynı dönemde çeşitli suçlardan hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 124 bin 761 kişi yakalanarak adalete teslim edildi.
Yakalananlar arasında:

  • 20 bin 844 uyuşturucu suçlusu,
  • 19 bin 460 hırsızlık zanlısı,
  • 2 bin 96 cinayet şüphelisi yer aldı.

Uyuşturucuya büyük darbe

Uyuşturucunun insanlığa karşı işlenmiş bir suç olduğunu vurgulayan Yerlikaya, ilk 11 ayda düzenlenen operasyonlarda 35 bin kişinin tutuklandığını söyledi.
Bu operasyonlarda ayrıca 30 ton uyuşturucu madde ile 108 milyon adet uyuşturucu hap ele geçirildi.

Trafik güvenliğinde uzun vadeli hedef

Trafik güvenliğinin herkesin vicdanına dokunan bir konu olduğuna dikkat çeken Yerlikaya, denetimlerin artırıldığını belirtti.
Hedeflerinin 2030 yılına kadar trafik kazalarını yüzde 50 azaltmak, 2050 yılında ise sıfır can kaybına ulaşmak olduğunu açıkladı.