Yeni Birlik Gazetesi
İstanbul
Açık
9°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Yeni Birlik Gazetesi Gündem Almanya Büyükelçiliği’nden “Schengen vizesi” açıklaması

Almanya Büyükelçiliği’nden “Schengen vizesi” açıklaması

Almanya’nın Ankara Büyükelçiliği Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Almanya’ya girişinin sınırlandığı yönündeki haberlere dair açıklama geldi.

MUHABİR: Aydın Ozan Demir

Almanya’nın Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına kapılarını kapattığı yönündeki haberler günün en çok konuşulan konularından biri olmuştu. Almanya’nın uygulamaya koyduğu geçici sınır kontrolleri uygulamasının detayları belli oldu. Büyükelçilikten Türk vatandaşlarının durumu hakkında açıklama yapıldı.

Almanya’nın Ankara Büyükelçiliği’nin sosyal medya hesabından Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Schengen vizeleri olsa dahi ülkeye giremeyecekleri yönündeki haberlere ilişkin bir paylaşımda bulunuldu. Büyükelçilikten yapılan açıkmada, Almanya sınırlarında geçici olarak uygulanacak sınır kontrollerinin Türkiye ile olan vize süreçlerini etkilemeyeceği belirtildi.

Almanya Ankara Büyükelçiliğinden konuya dair yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bugünden itibaren Almanya sınırlarında güvenlik ve göç politikası nedenleriyle geçici sınır kontrolleri yapılacaktır. Bu kontroller, ülkeye giriş izni olmayan kişilerin girişlerine müsaade edilmemesine imkan tanıyacaktır. Bu tedbir AB hukuku ile uyumludur ve Schengen ortaklarına önceden duyurulmuştur. Almanya'ya güvenli, düzenli ve yasal girişin sağlanması bu kararın temel hedefidir. Sınırlar arasında seyahat etmek elbette hala mümkündür ve bekleme sürelerinin oluşmamasına özen gösterilecektir. Türkiye için vize verme süreci normal şekilde işlemeye devam edecek ve bu durumdan etkilenmeyecektir"

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *