Fahrettin Altun’dan net mesaj: “Hakikatin yanında olmaya devam edeceğiz”
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, devlet ile millet arasındaki güçlü iletişim köprüsünü temsil eden İletişim Başkanlığının görevlerini kamuoyuna bir kez daha hatırlattı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in açıklamalarına sert tepki gösteren Altun, “Devletimizi tanımayanların hedefi, hakikatle mücadelemizi karalamaktır” dedi.
Altun, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, İletişim Başkanlığının yalnızca bilgi aktaran bir kurum değil, aynı zamanda vatandaşın derdini dinleyen, çözüm yolunu açan ve kamuoyunu doğru enformasyonla buluşturan bir yapıya sahip olduğunu vurguladı.
“DEVLETİMİZİN KAPISIYIZ, MİLLETİMİZİN HİZMETKARIYIZ”
İletişim Başkanlığı’nın temel görevinin stratejik iletişim faaliyetleriyle milletin yanında olmak olduğunu belirten Altun, şunları söyledi:
“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın vizyonuyla hareket eden İletişim Başkanlığımız; kampanyalar düzenler, içerikler üretir ve kamu diplomasisiyle Türkiye’nin gücünü dünyaya anlatır. Bu kurum, sadece bir enformasyon merkezi değil; halkın sesini devlete, devletin icraatlarını millete ulaştıran bir istikrar köprüsüdür.”
DEZENFORMASYONA KARŞI KARARLILIK MESAJI
Altun, İletişim Başkanlığının hakikat mücadelesi verdiğini belirterek, özellikle ulusal ve uluslararası alanda yürütülen karalama kampanyalarına karşı daima teyakkuzda olduklarını ifade etti.
“Uluslararası medyada Türkiye’yi hedef alanlara karşı gerçeği savunuyoruz. Bizi yuhalatmaya çalışanlar bilsin ki; biz hakikati yılmadan anlatmaya, milletimizin hizmetinde olmaya devam edeceğiz.”
BASIN EMEKÇİLERİNE TAM DESTEK
Basın mensuplarının haklarına da vurgu yapan Altun, güvenli medya ekosisteminin oluşturulması adına önemli adımlar atıldığını belirterek, her türlü destek mekanizmasının sağlandığını söyledi.
“İletişim Başkanlığı, alın teri döken gazetecilerimizin daima yanında olmuştur. Hem ulusal hem uluslararası medya temsilcilerine kapılarımız açıktır. Türkiye’de ve dünyada çalışan tüm meslektaşlarımız için mücadelemizi sürdürüyoruz.”