Amasya’da, Milli Mücadele’nin bağımsızlık ateşinin yakıldığı Amasya Tamimi’nin ilan edilişinin 107. yıldönümü dolayısıyla bir tören düzenlendi.
Saraydüzü Kışla Binası önündeki etkinliğe, Amasya Valisi Önder Bakan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Çakıroğlu, CHP Milletvekili Reşat Karagöz, Belediye Başkanı Turgay Sevindi ve diğer yetkililer ile vatandaşlar katıldı. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Sıradaki bölümde, 22 Haziran 1919’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Milli Mücadele kahramanlarının “Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır” sözlerinin geçtiği Amasya Tamimi’nin yayımlanışı temsili olarak canlandırıldı.

AMASYA'DA MİLLİ MÜCADELE'NİN BAĞIMSIZLIK ATEŞİNİN YAKILDIĞI AMASYA TAMİMİ'NİN İLAN EDİLİŞİNİN 107. YILDÖNÜMÜ DOLAYISIYLA TÖREN DÜZENLENDİ.
