İstanbul
Parçalı bulutlu
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem Ankara susuz tepkiler sert: CHP belediyeciliği yine gündemde!

Ankara susuz tepkiler sert: CHP belediyeciliği yine gündemde!

Ankara’da ASKİ’nin “16.00’da kesintiler sona erecek” açıklamasına rağmen sular gelmedi. Saatlerdir susuz kalan vatandaşlar tepkilerini sosyal medyada dile getirdi.

MUHABİR: Metin Aslanboğa

Başkentte su krizi derinleşiyor. Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) tarafından yapılan “saat 16.00 itibarıyla kesintiler sona erecek” açıklamasına rağmen birçok mahallede suların gelmemesi, Ankaralıları isyan noktasına getirdi.

Yaklaşık 6 milyonluk nüfusa sahip şehirde, duyuruya karşın kesintilerin sürmesi tepkilerin odağı oldu.

Kesikköprü hattı krizi kesintileri uzattı

Ankara’da 29 Eylül’den bu yana Kesikköprü hattında yaşanan boru patlamaları nedeniyle kente verilen su miktarı yarı yarıya azaldı. Bu nedenle başkent genelinde dönüşümlü su kesintileri uygulanıyor.

ASKİ, dün yaptığı açıklamada Çamlıdere Barajı’nda 24 saat esasına göre yürütülen çalışmaların tamamlandığını ve basınç düşüklüğü kaynaklı kesintilerin saat 16.00’da sona ereceğini duyurmuştu.

Açıklama var, su yok

Belediyenin duyurusuna rağmen birçok mahallede musluklar yine kuru kaldı. Bazı bölgelerde kesintilerin 44’üncü saate girdiği belirtilirken, vatandaşlar günlük yaşamın durma noktasına geldiğini ifade etti.

Soğuk havada kombilerin çalıştırılamaması, hijyen ve temel ihtiyaçlara erişimde yaşanan sorunlar tepkileri artırdı.

Tepkiler sosyal medyada yükseldi

Suların gelmemesi üzerine çok sayıda Ankaralı sesini sosyal medya üzerinden duyurmaya çalıştı. Paylaşımlarda öne çıkan ifadelerden bazıları şöyle oldu:

“Bari 5 dakika açın da kombileri dolduralım, hem susuz kaldık hem donuyoruz.”

“Sabah 9 oldu, Demetevler’de hâlâ su yok. Her şey palavra.”

“Keçiören’den bildiriyorum, yaklaşık 34 saattir suyumuz yok.”

Vatandaşlar, yapılan açıklamalarla sahadaki durum arasındaki çelişkiye dikkat çekti.

ABB–DSİ hattında karşılıklı suçlamalar

Su krizine ilişkin tartışmalar, Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ile Devlet Su İşleri (DSİ) arasında da gerilime yol açtı.

ABB, 7 Aralık’taki açıklamasında yeni su kaynaklarının bulunması ve Ankara’ya kazandırılmasının yasal olarak DSİ’nin sorumluluğunda olduğunu savunmuştu. DSİ ise buna karşılık, alternatiflerin belirlendiğini ve belediyelerle paylaşıldığını; ancak belediyelerin yeterli bütçe ayırmaması nedeniyle bazı projelerin hayata geçirilemediğini belirtmişti.