Ankara'nın Altındağ ilçesinde meydana gelen ilginç olay, kaybolan bir eşeğin Protokol Yolu'na çıkmasıyla başladı. Eşeğin, vatandaşların ihbarı üzerine polis ekipleri tarafından bulunarak çekiciyle yediemin otoparkına götürülmesi, dikkatleri üzerine çekti. Hayvanına kavuşmak için 1246 lira ceza ödeyen sahibi Orhan Figan, bu süreçte yaşadığı zorlukları anlattı.
Eşeği bulmak için her yolu denedi
Orhan Figan, iki gün önce çobanın kendisini arayarak eşeğin kaybolduğunu bildirdiğini ifade etti. Eşeğini bulmak için her yeri aradığını, hatta bir dron ile arama yapmayı denediğini belirtti. Arama çabalarının sonuçsuz kalması üzerine muhtara ve arkadaşlarına haber verdiğini, ancak sonuç alamayınca umudunu yitirdiğini vurguladı.
Sosyal medya sayesinde eşeğine kavuştu
Eşeğinin yerinin sosyal medyada gördüğü bir video aracılığıyla öğrendiğini söyleyen Figan, takipçilerinin eşeği Protokol Yolu'nda bulduğunu açıkladığı mesajın ardından hemen 112'yi aradığını anlattı. Polis ekiplerinin, eşeği normal bir araç gibi yüklendiğini ve zarar vermeden otoparka götürdüğünü aktardı.
Duyduğu mutluluğu dile getiren Figan, "Eşeğim sürüden ayrılıp yavrusunu aramak için gitmiş. Benim için eşeğin bu kadar kıymetli olmasının nedeni, davar eşeği olmasıdır," diyerek, yaşadığı bu olayın kendisi için güzel bir anı olduğunu belirtti. Sonuç olarak, eşeğini bulduğu için çok mutlu olduğunu ifade etti.

ORHAN FİGAN VE EŞEĞİ