Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Kara Kuvvetleri Komutanlığı içindeki mahrem yapılanmasına yönelik soruşturma başlattı. Başsavcılıktan yapılan açıklamaya göre, Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından örgütün Kara Kuvvetleri Komutanlığına sızdığı tespit edilen ve “mahrem hizmetler” kapsamında hareket eden kişilere ilişkin çalışmalar yürütüldü.
Şüphelilerin İletişim Yöntemleri Belirlendi
Soruşturma kapsamında, şüphelilerin Ankara’daki büfe, bakkal ve market gibi iş yerlerinde bulunan kontörlü sabit hatları kullanarak örgütün sözde “mahrem imamlarıyla” iletişim kurdukları tespit edildi. Bu yöntem, örgütün mahrem yapılanmasının soruşturulmasında önemli bir delil olarak değerlendirildi.
Gözaltı Kararı Verilen Kişilerin Profili
Başsavcılık tarafından toplam 22 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Bu kişiler arasında 5 görevde subay, 5 görevde astsubay, 2 daha önce görevden ilişiği kesilmiş asker öğrenci, 9 emekli veya daha önce ilişiği kesilmiş asker ve 1 aktif kamu görevlisi bulunuyor. Şüphelilerle ilgili işlemler Ankara merkezli yürütülüyor.
Eş Zamanlı Operasyonlar Gerçekleştirildi
Ankara merkezli 9 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında zanlılardan 15 kişi gözaltına alınırken, 3 kişi için yakalama çalışmaları sürüyor. Yapılan tespitlere göre, 4 şüpheli ise yurt dışında bulunuyor.
Gözaltına alınan şüphelilerin işlemleri Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülüyor. Soruşturmanın detayları ve şüphelilerin ifadeleri üzerinde çalışmalar devam ediyor.