Yeni Birlik Gazetesi Gündem Ankara’daki 5 kişilik katliam davasında flaş gelişme: Yargıtay müebbet kararını bozdu!

Ankara’daki 5 kişilik katliam davasında flaş gelişme: Yargıtay müebbet kararını bozdu!

Ankara’da gürültü tartışması yüzünden üst kat komşusu olan aynı aileden 5 kişiyi pompalı tüfekle katleden Tahsin Ünsür’e verilen 5 kez müebbet hapis cezası Yargıtay tarafından bozuldu.

Ankara’nın Sincan ilçesinde 22 Kasım 2023 tarihinde gerçekleşen ve kamuoyunda büyük infiale yol açan komşu katliamı davasında ezber bozan bir hukuki gelişme yaşandı. Mustafa Kemal Mahallesi’ndeki Kader Apartmanı’nda gürültü yaptığı iddiasıyla üst kat komşusu Turgut ailesinden 5 kişiyi pompalı tüfekle katleden Tahsin Ünsür hakkında verilen 5 kez müebbet hapis cezası kararı Yargıtay tarafından bozuldu.

Bir Aile Yok Olmuş, Otizmli Çocuk Sağ Kurtulmuştu

Korkunç olayda Tahsin Ünsür, gürültü uyarısı sonrası çıkan tartışmada gözünü karartarak pompalı tüfekle dehşet saçmıştı. Saldırıda Hamdi Turgut, annesi Behiye Turgut (71), eşi Sunay Turgut (40), oğlu Mustafa Turgut (13) ve kızı Ceyda Turgut (11) hayatını kaybetmiş; ailenin otizmli 8 yaşındaki oğlu E.T. ise şans eseri yara almadan kurtulmuştu.

Ankara Batı 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanık, çocuklara ve kadınlara karşı işlediği suçlardan 4 kez ağırlaştırılmış müebbet, baba Hamdi Turgut’u öldürmekten ise 1 kez müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı. İstinaf mahkemesinin de hukuka uygun bulduğu bu ağır ceza, temyiz incelemesi için Yargıtay’a taşınmıştı.

Yargıtay: "Akıl Sağlığı Raporu Alınmadan Hüküm Kurulması Eksik İncelemedir"

Dosyayı detaylıca inceleyen Yargıtay 1’inci Ceza Dairesi, oy birliğiyle yerel mahkemenin kararını bozdu. Dairenin bozma gerekçesinde, sanığın yargılama aşaması boyunca olay anında "cinnet geçirdiğini" öne sürmesi ve apartman yöneticisinin tanık ifadesinde sanığın önceden "Benim deli raporum var" dediğini aktarması belirleyici oldu.

Yargıtay, Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 32’nci maddesi kapsamında sanığın fiil tarihinde akıl hastalığının bulunup bulunmadığının, işlediği fiilin hukuki anlam ve sonuçlarını algılama ya da davranışlarını yönlendirme yeteneğinin araştırılması gerektiğine dikkat çekti. Kararda; Adli Tıp Kurumu ilgili ihtisas dairesinden, tam teşekküllü bir ruh sağlığı hastanesinden veya üniversitelerin ilgili ana bilim dalından sağlık kurulu raporu alınmadan ceza verilmesi "eksik inceleme" olarak değerlendirildi.

Dosya Yerel Mahkemeye İade Edildi

Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi’nin bozma kararı doğrultusunda dava dosyası yeniden yargılama yapılmak üzere Ankara Batı 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Sanık Tahsin Ünsür, resmi sağlık kurulundan akıl sağlığına ilişkin cezai ehliyet raporu alındıktan sonra hakim karşısına yeniden çıkacak.