Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Orta Doğu ve küresel gündemin sıcak başlıklarını değerlendirmek üzere Umman Sultanı Heysem bin Tarık ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yapılan resmi açıklamaya göre; iki lider, Türkiye ile Umman arasındaki ikili ilişkilerin yanı sıra bölgeyi ve dünyayı yakından ilgilendiren stratejik konuları masaya yatırdı.
"Savaşın Alevlenmesi Kimsenin Yararına Değil"
Görüşmede bölgesel güvenlik ve istikrar vurgusu ön plana çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgede tırmanan gerilime ve çatışma risklerine dikkat çekerek, savaşın yeniden alevlenmesinin hiçbir aktöre fayda sağlamayacağını ifade etti. Sorunların çözümü için diplomatik kanalların açık tutulması ve uluslararası adımların desteklenmesi gerektiğinin altını çizen Erdoğan, Türkiye’nin bölgedeki kardeş ülkelerle koordinasyon içinde kalıcı barışın inşası için tüm imkanlarıyla mücadele ettiğini belirtti.
Filistin Davasına Güçlü Destek Vurgusu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin topraklarında adil ve sürdürülebilir bir huzur ortamının tesisi için Türkiye'nin yürüttüğü diplomatik çabalara değindi. Filistin halkının meşru haklarının ve hukukunun korunması adına Türkiye’nin uluslararası her platformda sesini yükseltmeye ve elinden gelen tüm desteği kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğini kaydetti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Umman Sultanı Heysem bin Tarık’ın yaklaşan Kurban Bayramı’nı da tebrik etti.