Milli Savunma Bakanlığının sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile Katar Başbakan Yardımcısı ve Savunma İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Şeyh Suud bin Abdurrahman bin Hasan Al Sani arasında telefon görüşmesi gerçekleştirildiği bildirildi.
Bakanlık tarafından paylaşılan açıklamada, görüşmenin iki ülke arasındaki savunma ve güvenlik alanındaki temaslar çerçevesinde gerçekleştiği ifade edildi.
Telefon görüşmesinde tarafların güncel savunma ve güvenlik konularını ele aldığı aktarıldı.
İkili Savunma Konuları Ele Alındı
Yapılan açıklamaya göre görüşmede Türkiye ile Katar arasındaki savunma ilişkileri gündeme geldi. İki ülke arasındaki savunma alanındaki iş birliği ve mevcut gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.
Telefon görüşmesinde savunma alanındaki konuların yanı sıra güvenlik başlıkları da ele alındı. Tarafların söz konusu başlıklara ilişkin değerlendirmelerini paylaştığı belirtildi.
Bölgesel Güvenlik Gündemdeydi
Milli Savunma Bakanlığının açıklamasında görüşmede bölgesel savunma ve güvenlik konularının da gündeme geldiği ifade edildi.
Tarafların bölgedeki güvenlik gelişmeleri hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunduğu aktarıldı. Görüşmede bölgesel gelişmeler kapsamında savunma ve güvenlik alanındaki konular ele alındı.
Türkiye ile Katar arasındaki savunma ve güvenlik temaslarının bu tür görüşmelerle sürdürüldüğü belirtildi.
Savunma Alanında Temaslar Sürüyor
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile Katar Başbakan Yardımcısı ve Savunma İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Şeyh Suud bin Abdurrahman bin Hasan Al Sani arasında gerçekleştirilen telefon görüşmesinin, iki ülke arasındaki savunma ve güvenlik alanındaki temaslar kapsamında yapıldığı bildirildi.
Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada görüşmenin içeriğinde ikili savunma ilişkileri ile bölgesel güvenlik konularının yer aldığı kaydedildi.
Açıklamada, tarafların söz konusu başlıklar hakkında görüş alışverişinde bulunduğu ifade edildi.