Yeni Birlik Gazetesi Gündem Anne hesaplarına müjde! Şubat ayı doğum yardımı ödemeleri başladı

Anne hesaplarına müjde! Şubat ayı doğum yardımı ödemeleri başladı

Şubat ayı doğum yardımı ödemeleri bugün itibarıyla annelerin hesaplarına aktarıldı. 859 bin 775 annenin hesabına toplam 12 milyar 77 milyon TL yatırıldı.

MUHABİR: Ayşegül Yahşi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, şubat ayı doğum yardımı ödemelerinin bugün itibarıyla annelerin hesaplarına yatırıldığını açıkladı. Bakan Göktaş, bugüne kadar doğum yardımından faydalanan toplam 859 bin 775 annenin hesabına 12 milyar 77 milyon TL ödendiğini belirtti.

Doğum Yardımı Destekleri

Bakan Göktaş, doğum yardımlarının geçen yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle ilan edilen Aile Yılı kapsamında güncellendiğini hatırlattı. Buna göre:

İlk çocuk: 5.000 TL tek seferlik ödeme

İkinci çocuk: Aylık 1.500 TL

Üç ve sonraki çocuklar: Aylık 5.000 TL

Şubat ayında düzenli ödeme yapılan çocuk sayısı ise 510 bin 924 olarak kaydedildi.

Ödeme Süreci ve Erişim

Doğum yardımına başvurular, e-Devlet ve “İlk Öğretmenim Ailem” mobil uygulaması üzerinden alınabiliyor. Başvurusu onaylanan aileler, ödemelerinin yatırıldığını mobil uygulama aracılığıyla takip edebiliyor.

Ödemeler, Halkbank aracılığıyla hesaplara yatırılıyor ve çocuklar 5 yaşına gelene kadar kesintisiz olarak devam ediyor. Bakan Göktaş, yapılan ödemelerin aileleri destekleme ve aile olmayı teşvik etme amacı taşıdığını vurguladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sürdürülebilir destek mekanizmalarıyla sağlıklı ve bilinçli aileleri güçlendirmeyi hedefliyor. Bakan Göktaş, ödemelerin tüm ailelere hayırlı olmasını diledi.