İstanbul
Parçalı bulutlu
9°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem Antalya soruşturmasında yeni isimler ifadeye alındı: Soruşturma büyüyor

Antalya soruşturmasında yeni isimler ifadeye alındı: Soruşturma büyüyor

CHP'li Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yürütülen rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasında yeni gelişmeler yaşanıyor. Bu sabah 3 isim daha gözaltına alındı.

Antalya’da Rüşvet Operasyonu Genişliyor: Gözaltı Sayısı Artıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi’ni sarsan rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasında gözaltı dalgası büyüyor. Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesinde devam eden soruşturma kapsamında bu sabah üç kişi daha gözaltına alındı.

Gözaltına alınan isimlerin, Belediye eski Başkan Vekili M.A.’nın yeğeni H.A., kentte kuyumculuk yapan K.A. ve iş insanı B.Ç. olduğu öğrenildi. Bu kişilerin, delil karartma veya suça iştirak iddiaları nedeniyle ifadeye çağrıldığı ve emniyette sorgularının sürdüğü bildirildi.

Başkan Böcek Tutuklu, Soruşturma Derinleşiyor

Soruşturmanın ilk aşamasında CHP’li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ile eski gelini Z.K. gözaltına alınmıştı. Mahkemece tutuklanan Böcek, yargı süreci sürerken İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırıldı. Z.K. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Gözaltıların ardından belediyede görevli Genel Sekreter Yardımcısı Serkan Temuçin ile Kent Estetiği Daire Başkanlığında görevli Tuncay Kaya da “irtikap” suçu kapsamında tutuklandı. Aynı dosyada yer alan bir diğer isim, bilgi işlem destek personeli Halil K., ev hapsi ve adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

Yurt Dışından Dönen Z.B. de Sorguda

Gelişmeler bununla da sınırlı değil. Dün, Başkan Böcek’in yurt dışından dönen diğer eski gelini Z.B., "suçtan elde edilen mal varlığının aklanması" iddiasıyla gözaltına alındı. Z.B.’nin ifadesinin alınmak üzere savcılığa sevk edildiği öğrenildi.

Kamuoyu Genişleme Olasılığını Takip Ediyor

Soruşturmanın bundan sonraki aşamalarında başka isimlerin de dosyaya dahil edilip edilmeyeceği merakla bekleniyor. Emniyet birimleri, mali deliller ve dijital incelemeler doğrultusunda operasyonların ilerleyen günlerde devam edebileceğini işaret ediyor.

Antalya kamuoyunda geniş yankı uyandıran dosya, siyaset ve belediye bürokrasisindeki yansımalarıyla birlikte yakından takip edilmeye devam ediyor.