İstanbul
Parçalı bulutlu
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem Antalya'nın ulaşım ve iletişim altyapısına 241 milyar lira yatırım

Antalya'nın ulaşım ve iletişim altyapısına 241 milyar lira yatırım

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Antalya’ya bugüne kadar 241 milyar liralık yatırım yapıldığını açıkladı. Bakan, devam eden 11 projenin toplam tutarının ise 196 milyar lira olduğunu belirtti.

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI ABDULKADİR URALOĞLU:

- “ANTALYA'YA SADECE ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANLIĞI OLARAK 241 MİLYAR LİRALIK YATIRIM YAPTIK”

- “BUGÜN ANTALYA'DA DEVAM EDEN 11 TANE PROJEMİZİN YATIRIM TUTARI 196 MİLYAR LİRADIR”

- “AK PARTİ HÜKÜMETLERİMİZİN DÖNEMİNDE, 25 TANE TOPLAM UZUNLUĞU 35 KİLOMETRE OLAN TÜNEL YAPTIK”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, AK Parti Antalya İl Kadın Kolları Danışma Meclisi’nde konuştu. Antalya’ya Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak 241 milyar lira ulaştırma ve iletişim yatırımı yaptıklarını kaydeden Bakan Uraloğlu, “Bugün Antalya'da devam eden 11 tane projemizin yatırım tutarı 196 milyar liradır.” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, AK Parti Antalya İl Kadın Kolları Danışma Meclisi’nde konuştu. Bakan Uraloğlu, Antalya’nın geniş coğrafyasından, uzun sahil şeridinden ve dağ yapısından bahsetti. Bakan Uraloğlu, coğrafyanın ulaşım üzerindeki etkisine dikkati çeken Uraloğlu, “Elbette buraya en çok hizmet eden bakanlıklardan birisinin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olması da bizler için kıymetli.” ifadesini kullandı.

“Bugün Antalya'da Devam Eden 11 Tane Projemiz Var”

Bakanlık olarak Antalya’da gerçekleştirdikleri faaliyetleri dile getiren Uraloğlu, “Şimdiye kadar yaptığımız birçok iş var. 100 kilometrelerde olan sıcak asfaltı bin kilometrelere çıkardık. Bölünmüş yolları 750-800 kilometreye çıkarmışız. Bakın Antalya'da hiç tünel yokmuş. Biz AK Parti hükümetlerimizin döneminde, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, 25 tane toplam uzunluğu 35 kilometre olan tünel yaptık.” açıklamasında bulundu.

Antalya'ya sadece Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak 241 milyar liralık yatırım yaptıklarına da dikkati çeken Uraloğlu, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Bugün Antalya'da devam eden 11 tane projemiz var. Bu 11 projemizin de yatırım tutarı 196 milyar lira. Yani 241’i yaptık 196’lık daha başta Antalya-Alanya Otoyolumuz olmak üzere çalışmalarımıza devam ediyoruz. Elbette biz daha iyisini yapmak istiyoruz. Büyükşehir Belediyesi ile el ele işler yaptığımız zaman daha iyisini yaptık. İnşallah gelecekte de yine Büyükşehrimiz ile beraber, ilçe belediyelerimizle beraber biz Antalya’mıza daha iyisini yapacağız Allah'ın izniyle. Ama o günler gelinceye kadar da asla hiçbir şey ihmal etmeyeceğiz. Yolumuza devam edeceğiz. Antalya’mıza daha güzel işler yapmaya gayret edeceğiz.”

Kepezüstü ve Sanayi Farklı Seviyeli Kavşakları 90 Günde Tamamlandı

Bugün de Antalya’da Kepezüstü ve Sanayi Farklı Seviyeli Kavşaklarının açılığını yaptıklarını belirten Bakan Uraloğlu, günde 95 bin 500 trafiği olan Kepezüstü Kavşağı’nı rahatlattıklarını söyledi. Bakan Uraloğlu, “Biz 90 günde kavşakları yaptık. Duraliler ve Uncalı kavşaklarımızda da devam ediyoruz. Siz onların ayaklarının yükseldiğini görüyorsunuz. Onları da kısa zamanda sizlerin hizmetine sunacağız.” dedi.

Bakan Uraloğlu ayrıca, bugün Elmalı-Finike Yolu’nun önemli bir kısmının açılışını da yapacaklarını belirterek “O da kıymetli. Kuzey-güney aksında Antalya’mızı rahatlatan projelerden bir tanesidir. Antalya’mıza hizmetlerimize durmaksızın devam edeceğiz. Durmaksızın daha ileriye doğru götüreceğiz.” şeklinde konuştu.

Bakan Uraloğlu, siyasette sadece hizmetin değil aynı zamanda vatandaşların gönlüne girmenin önemli olduğunu ifade ederek “Bir eksikliğimiz varsa onun sonuçlarını alıyoruz. Ona göre dersimize çalışıyoruz, vatandaşımızın huzuruna çıkıyoruz. Bizim kadın kollarımız başta olmak üzere, gençlik kollarımız, ana kadememiz, milletvekillerimiz, bakanımız hep beraber tekrar vatandaşımızın gönlüne gireceğiz. Antalya'ya bütün yerel yönetimlerle beraber 2028’e, 2035’e,2053’e, yetmedi 2071’e kadar hep beraber taşıyacağız.” şeklinde konuştu.