İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem Askeri casusluk iddiası büyüyor: 10 şirkete kayyum, yöneticilere gözaltı

Askeri casusluk iddiası büyüyor: 10 şirkete kayyum, yöneticilere gözaltı

Askeri casusluk ve FETÖ soruşturması büyüyor: Assan Group'a ait 10 şirkete kayyum atandı, şirket yöneticileri gözaltına alındı, soruşturma genişletiliyor.

FETÖ bağlantısı ve askeri bilgi sızıntısı iddialarıyla gözaltılar gerçekleşti

İstanbul'da yürütülen askeri casusluk soruşturması, iş dünyasında geniş yankı uyandırdı. Uzun süredir gizlilikle sürdürülen operasyon kapsamında, savcılık kaynaklarının dikkatle takip ettiği Assan Group merkezli iddialar nihayet kamuoyuna yansıdı. Şirketin sahibi Emin Öner ve Genel Müdür Gürcan OkumuşFETÖ ile bağlantılı oldukları ve kritik askeri bilgileri dış kaynaklarla paylaştıkları şüphesiyle gözaltına alındı. Bu gelişme, savunma sanayiine iş yapan şirketlerde güvenlik protokollerini yeniden gündeme taşıdı.

iş dünyasında sarsıntı: kayyum kararıyla 10 şirketin yönetimi değişti

Savcılık, yaptığı açıklamada, sadece bireyleri değil şirket yapılarını da mercek altına aldıklarını belirtti. Assan Groupçatısı altında faaliyet gösteren toplam 10 şirkete kayyum atandı. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), yeni yönetim sürecini üstlenerek şirketlerin kontrolünü devraldı. Gözaltı kararının ardından eş zamanlı olarak yapılan arama ve el koyma işlemleri, hem ikametlerde hem de şirket merkezlerinde sürüyor.

Özellikle savunma sanayii ile ilgili alt yüklenici pozisyonunda olan bazı iştiraklerin, hassas veriler üzerinde çalıştıkları ve stratejik bilgilere erişimlerinin olduğu iddiası, soruşturmanın kapsamını daha da genişletti. Kayyum ataması, sadece ekonomik değil, ulusal güvenlik açısından da önemli bir müdahale olarak değerlendiriliyor.

savcılıktan kritik açıklama: deliller güvenlik açısından risk taşıyor

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, olayın sadece ekonomik suçlar kapsamında değil, askeri casusluk ve terör örgütü üyeliği başlıkları altında da değerlendirildiği vurgulandı. Soruşturmaya yakın kaynaklar, elde edilen dijital materyallerin askeri sır niteliğinde bilgiler içerdiğini ve bu nedenle çok yönlü bir inceleme başlatıldığını belirtiyor.

Savcılık açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen kapsamlı soruşturmalar neticesinde, FETÖ ile irtibatlı olduğu tespit edilen Assan Group yöneticileri hakkında gerekli adli işlemler yapılmıştır. Ayrıca faaliyet alanları dikkate alınarak 10 şirkete kayyum atanmıştır. Soruşturma, delil durumuna göre genişletilerek sürdürülecektir.”

Soruşturma süreci boyunca elde edilecek yeni bilgiler, hem şirketlerin geleceğini hem de devletin güvenlik politikalarınıdoğrudan etkileme potansiyeli taşıyor. Bu nedenle, kamuoyu ve sektör temsilcileri gelişmeleri yakından izliyor.