Yeni Birlik Gazetesi Gündem Ataevler Kapalı Pazar Alanı açıldı

Ataevler Kapalı Pazar Alanı açıldı

Nilüfer Belediyesi'nin yeni projesi Ataevler Kapalı Pazar Alanı, açılış töreniyle hizmete girdi.

Nilüfer Belediyesi, Ataevler Mahallesi’nde hayata geçirdiği Ataevler Kapalı Pazar Alanını düzenlediği törenle açtı. 5.416 metrekarelik alanıyla hem pazar alanı hem de otopark işlevi görecek bu merkez, bölgenin önemli ihtiyaçlarına yanıt vermeyi hedefliyor.

Açılış törenine; Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, ve birçok davetli katıldı. Başkan Özdemir, açılış konuşmasında, Ataevler Kapalı Pazar Alanı’nın göreve geldikleri günden itibaren açtıkları dördüncü kapalı pazar alanı olduğunu belirtti. Hedeflerinin ilçedeki tüm pazar alanlarını kapalı hale getirmek olduğunu vurgulayan Özdemir, yeni pazar alanlarına ek olarak mevcut alanlarda da iyileştirmeler yapılacağını ifade etti.

Kapalı pazar alanının bir cazibe merkezi olacağına dikkat çeken Başkan Özdemir, burada insanların vakit geçireceğini, eğleneceğini ve alışveriş yapacağını dile getirdi. Ayrıca, pazar alanının kapalı otopark ihtiyacını da karşılayacağını vurguladı.

Başkan Özdemir, tarımın önemine de değinerek, Nilüfer’in %75’inin tarım, orman ve mera alanlarından oluştuğunu hatırlattı. Üreticilerin desteklenmesinin gerekliliğini vurgulayan Özdemir, kooperatifler aracılığıyla üreticilere satın alma güvencesi verdiklerini söyledi. "Tarımın desteklenmesi gerekiyor. Burada üretilmiş güzel ürünleri çocuklarımız, torunlarımız ve onların torunları da yiyebilsin istiyoruz"

Törende CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk de pazar yerlerinin tarihi süreçte sosyal yaşamın merkezleri olduğunu belirtti. "Bugün sadece bir pazar yeri değil, çok anlamlı bir cazibe merkezinin, bir yaşam merkezinin hayata geçirildiğini görüyoruz"

Bursa Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Ahmet Refik Aksu, modern kapalı pazar alanlarının hem esnafın hem de vatandaşların alışveriş deneyimini iyileştirdiğini vurguladı.

Ataevler Mahalle Muhtarı Sabiha Güneş, kapalı pazar alanının mahalle için uzun zamandır beklenen bir ihtiyaç olduğunu belirtti ve alanın sadece haftada bir gün kullanılan bir yer olmaktan çıkıp, sosyal bir merkez haline gelmesini hedeflediklerini söyledi.

Açılışın ardından Başkan Özdemir, alanı gezerek esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti. Ayrıca, etkinlikte katılımcılar "Nilüfer’e Çöplük İstemiyoruz Kampanyası"

Ataevler Kapalı Pazar Alanı hizmete açıldı

Ataevler Kapalı Pazar Alanı hizmete açıldı