Yeni Birlik Gazetesi Gündem Avcılar’da bayram sessizliğinde korkutan çöküş!

Avcılar’da bayram sessizliğinde korkutan çöküş!

Kurban Bayramı nedeniyle çalışmaların durduğu sırada, Avcılar Cihangir Mahallesi’nde kentsel dönüşüm kapsamındaki bir binada çökme meydana geldi. Ekipler çevrede güvenlik önlemleri aldı.

MUHABİR: Lerzan Özder

Bayram Arasında Çökme

İstanbul Avcılar’da Cihangir Mahallesi Düz Sokak üzerinde kentsel dönüşüm kapsamında yıkım sürecinde olan altı katlı bir binada kısmi çökme yaşandı. Kurban Bayramı nedeniyle yıkım faaliyetlerinin durduğu sırada meydana gelen olay çevrede endişe yarattı.

Ekipler Olay Yerine Sevk Edildi

Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine polis, itfaiye ve zabıta ekipleri yönlendirildi. Güvenlik önlemleri kapsamında sokak yaya ve araç trafiğine kapatıldı. Binanın etrafı güvenlik şeridiyle çevrilerek herhangi bir riskin önüne geçilmeye çalışıldı.

Komşu Binalar Tahliye Edildi

Yapılan ilk incelemelerde, çökme tehlikesinin çevredeki yapılara da sıçrayabileceği değerlendirilerek, risk taşıyan bitişik apartmanlar tedbir amacıyla boşaltıldı. Tahliye edilen binalarda oturanların geçici olarak farklı yerlere yönlendirildiği öğrenildi.