Aydın Çocuk ve Gençlik Kütüphanesi, çocuklar ve gençler için özel bir program sunarak 18-21 Ağustos tarihleri arasında dört gün boyunca çeşitli etkinlikler düzenleyecek. Amacı, genç bireylerin keşfetme, öğrenme, üretme ve eğlenmelerine katkıda bulunmak olan etkinlikler, katılımcılara farklı deneyimler sunmayı hedefliyor.
Etkinlik Programı
Programın başlangıcı 18 Ağustos Salı günü gerçekleşecek. İlk gün, 7-17 yaş grubundaki katılımcılara yönelik Drama ve Kütüphane Oryantasyonu gerçekleştirilecek. Bu etkinlik, gençlerin kütüphane ortamına alışmalarını sağlamayı amaçlıyor.
Etkinliklerin ikinci günü, çocuklar ve gençlerin bir araya geleceği Film Saati olacak. Bu film gösteriminde, "Sagu ve Pagu" adlı film izlenecek. 20 Ağustos Perşembe günü ise 10 yaş ve üzeri katılımcılar için P4C Felsefe Atölyesi düzenlenecek. Bu atölye, çocukların düşünme becerilerini geliştirmeye yönelik tasarlanmıştır.
Son Gün ve Kayıt İşlemleri
Etkinliklerin son gününde ise Zekâ Oyunları etkinliği gerçekleştirilecek. Bu etkinlikte, katılımcılar eğlenirken zihinsel becerilerini de geliştirme imkanı bulacaklar. Etkinliklerin her biri saat 11.00 ile 12.00 arasında ve 1 saat sürecek şekilde planlandı.
Her etkinlik için kontenjan 25 kişi ile sınırlandırılmıştır ve katılmak isteyenlerin önceden kayıt yaptırmaları gerekmektedir. Aydın Çocuk ve Gençlik Kütüphanesi, bu etkinliklerle çocukların ve gençlerin kütüphane kültürünü benimsemeleri ve kitapla iç içe vakit geçirmelerini hedefliyor.
Etkinlikler hakkında detaylı bilgi almak ve kayıt yaptırmak isteyenler, 0256 223 18 70 numaralı telefondan kütüphaneye ulaşabilirler.

AYDIN ÇOCUK VE GENÇLİK KÜTÜPHANESİ, 18-21 AĞUSTOS TARİHLERİ ARASINDA ÇOCUKLAR VE GENÇLERE YÖNELİK YARATICI DRAMA, FİLM GÖSTERİMİ, FELSEFE ATÖLYESİ VE ZEKÂ OYUNLARINDAN OLUŞAN ETKİNLİK PROGRAMINA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK.