Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 17 ilçede düzenlenen Cuma Buluşmaları ve Çiftçi Toplantıları ile üreticileri bilgilendirmeye devam ediyor. 87. toplantının gerçekleştirildiği Kuşadası’nın Kirazlı Mahallesi’nde, İl Müdürü Ayhan Temiz’in katılımıyla önemli konular ele alındı.
Yangın riski ve önlemler
Toplantıda, yaz aylarında artan orman yangını riski üzerine üreticilere bilgi verildi. Yangınların önlenmesi adına dikkatli ve duyarlı olunması gerektiği vurgulandı. Bu bağlamda, üreticilerin yanı sıra vatandaşların da aktif rol alması gerektiği belirtildi.
Tarımsal üretim ve güncel gelişmeler
Toplantıda ayrıca Aydın’ın bölgesel tarım ürünleri hakkında bilgi verildi. İncir üretimi, 2026/1 Sayılı İncir Tebliği, incir hasadı, kurutma ve depolama süreçleri ile zeytin ve zeytincilik üzerine detaylı bilgiler paylaşıldı. Kestane ve pamuk üretimi konuları da gündeme gelirken, hayvancılık ve hayvansal üretimle ilgili konular da ele alındı. Tarımsal desteklemeler ve üreticilerin dikkat etmesi gereken güncel hususlar da toplantının önemli başlıkları arasında yer aldı.

AYDIN İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ KOORDİNASYONUNDA 17 İLÇEDE 87 HAFTADIR SÜRDÜRÜLEN CUMA BULUŞMALARI VE ÇİFTÇİ TOPLANTILARI KAPSAMINDA ÜRETİCİLERLE BİR ARAYA GELİNDİ.