İstanbul
Kapalı
6°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem Ayhan Bilgen Özgür Gündem davasından beraat etti

Ayhan Bilgen Özgür Gündem davasından beraat etti

Özgür Gündem davasında yargılanan, yerine kayyum atanan eski Kars Belediyesi Eş Başkanı Ayhan Bilgen, "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğü bozmak”, "örgüt propagandası yapmak" suçlamalarından beraat etti.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Özgür Gündem gazetesi Danışma Kurulu üyesi olduğu için, hakkında “Devletin birliğini ve ülke bütünlüğü bozmak”, “örgüt üyesi olmak” ve “örgüt propagandası yapmak” iddialarıyla suçlanan, yerine kayyum atanan eski Kars Belediyesi Eş Başkanı Ayhan Bilgen’in yargılandığı davanın karar duruşması görüldü.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, Çağlayan’da bulunan İstanbul 24'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Bilgen, tutuklu bulunduğu Ankara Sincan Kampüs Cezaevi’nden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katıldı.

"İNSAN HAKLARINA KATKIDA BULUNDUM"

Duruşmada söz alan Bilgen, gazete ile organik bir bağının olmadığını, sadece gazetenin Danışma Kurulu üyesi olduğunu söyledi. O dönem Ankara'da bulunmasından dolayı gazetenin karar alma işleyişine katılmadığını belirten Bilgen, sadece insan hakları ihlalleri konusunda önerilerde bulunduğunu söyledi.

Avukatı Özcan Kılıç, müvekkilinin savunmalarına katıldığını belirterek, beraat talebinde bulundu.

SAVCI BERAAT İSTEDİ

Ardından esasa ilişkin mütalaasını tekrarlayan savcılık, "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğü bozmak”, "örgüt propagandası yapmak" suçlamalarından Bilgen’in beraatını isterken, “Örgüt üyesi olmak” suçlamasından dosyanın Diyarbakır 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden DTK davasıyla birleştirilmesi için dosyanın ayrılmasına karar verilmesini istedi.

KARAR

Kısa bir aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, Bilgen’e yöneltilen "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğü bozmak” ve “Örgüt propagandası” suçlarından beraatına karar verirken, "Örgüt üyesi olmak" suçundan da dosyanın tefrik edilmesine hükmetti.