Savcılığın talimatı doğrultusunda, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'ndan (RTÜK) 27 Mayıs 2013 tarihinden itibaren Gezi Parkı olaylarıyla ilgili medya kayıtlarının gönderilmesi istendi. Bu talep, o dönemde gerçekleşen olaylara ilişkin yayınlanan medya içeriklerinin incelenmesi amacıyla yapıldı.
Ayşe Barım Hakkında Soruşturma Sürüyor
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Taksim'deki Gezi Parkı olaylarına katıldığı iddia edilen menajer Ayşe Barım hakkında soruşturma devam ediyor. Barım'a yöneltilen suçlamalar arasında, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini engellemeye teşebbüs suçu da bulunuyor.
Memet Ali Alabora'nın Görüşmesine Dair Tespitler
Soruşturma kapsamında firari sanık Memet Ali Alabora'nın bir başka kişiyle yaptığı görüşmeye dair tespitler ortaya çıktı. Görüşme kaydında, sanatçılarla Gezi Parkı'nda bildiri yayınlama konusunda fikir alışverişi yapıldığı ve bu fikirlerin hayata geçirildiği belirtildi.
Ayşe Barım'ın İletişimi ve Yönlendirmeleri
Soruşturma sonucunda, Ayşe Barım'ın Gezi Parkı davasının sanıkları Osman Kavala, Çiğdem Utku Mater ve Memet Ali Alabora ile yoğun iletişim içinde olduğu tespit edildi. Ayrıca Barım'ın, menajerliğini yaptığı sanatçıları Gezi Parkı olaylarına katılmaları için yönlendirdiği ve kendisinin de bu olaylara katıldığı belirtiliyor.