İstanbul
Açık
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem Bağcılar'da 12 Yaşındaki Kıza Taşla Saldırdılar Hayatını Kaybetti! 5 Yaşındaki Erkek Çocuk Yaralandı

Bağcılar'da 12 Yaşındaki Kıza Taşla Saldırdılar Hayatını Kaybetti! 5 Yaşındaki Erkek Çocuk Yaralandı

İstanbul Bağcılar'da, 5 katlı bir binanın giriş katındaki daireye giren 51 yaşındaki Zekeriya A., evde bulunan 12 yaşındaki Meryem Samou ve 5 yaşındaki kardeşi Ahmet Samou'ya taşla saldırdı. Saldırıda Ahmet Samou yaralanırken, ablası Meryem Samou yaşamını yitirdi.

MUHABİR: Lerzan Özder

Olay, 15 Temmuz Mahallesi 1487 Sokak'ta gerçekleşti. Zekeriya A., 5 katlı bir binanın giriş katındaki daireye elektrik tamiri için gittiği sırada, Suriyeli çocuklar Meryem Samou (12) ve Ahmet Samou (5) adlı kardeşlere taşla saldırdı. Mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri, başı ve gözünden yaralanan Ahmet Samou'yu hastaneye kaldırırken, ablası Meryem Samou'nun yaşamını yitirdiğini tespit etti.

 "Çocuklarım tanımadıkları kişiye asla kapıyı açmazlar" 

Haberi alır almaz olay yerine gelen ve büyük bir şok yaşayan anne Güli Samou, hemen Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı ve tedavi altına alındı. Cinayet Büro Amirliği ekipleri, anne Güli Samou'nun "Çocuklarım tanımadıkları kişiye asla kapıyı açmazlar" şeklindeki ifadesi doğrultusunda soruşturmayı derinleştirdi. Aileyi tanıyan tüm kişiler mercek altına alındı. Yapılan incelemede, tekstil sektöründe çalışan Zekeriya A.'nın, olay günü iş yerinde olması gerekirken, mahallede eldiven takarak dolaştığı ortaya çıktı.

Bir gün önce ziyarete gitmiş

Yapılan araştırmalar sonucunda, Zekeriya A.'nın bir gün önce eşiyle birlikte, çay içmek üzere ailenin evine ziyaret ettiği ve bu sırada anne Güli Samaou'nun ertesi gün dışarı çıkacağını söylediği ortaya çıktı.

ŞÜPHELİ yakalandı

Bu gelişmeler üzerine şüpheli Zekeriya A. polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Önce cinayet işlediği iddialarını kabul etmeyen şüpheli ifadesinde, ölen M.S’nin ailesiyle daha önce tanıştıklarını, eve elektrik tamiratı için gittiğini ve istediği paranın verilmemesi üzerine kızın kendisine bıçak çektiğini iddia etti.daha sonra suçunu itiraf ettiği öğrenildi.