İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem Bakan Ersoy, '23 Nisan' sergilerini ziyaret etti

Bakan Ersoy, '23 Nisan' sergilerini ziyaret etti

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Ankara'daki Cumhuriyet Müzesi'nde açılan sergileri ziyaret etti.

DHA- Ankara'da 2'nci TBMM binası ve Cumhuriyet Müzesi'nde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle 'Z Kuşağının Kaleminden Tarih, Kültür, Sanat', 'Bir Küçük Tebessüm' ve 'Bir Hayalin İnşası Dijital Enstalasyonu' sergileri açıldı. Sergilerde, 12 ve 17 yaş arasındaki çocukların yaptığı eserler sergilendi.

bakan-ersoy

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da sergileri ziyaret ederek müze müdürü Bahar Çakırhan'dan eserler hakkında bilgi aldı. Eser sahibi çocuklarla da sohbet eden Ersoy, daha sonra onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. 

Mustafa Kemal Atatürk'ün binin üzerinde fotoğrafının dijital formatta sergilendiği 'Bir Hayalin İnşası Dijital Enstalasyonu'nu da gezen Bakan Ersoy, "Atatürk'ün aslında hep resmi fotoğraflarını görüyorduk. Arşivimizde bir tarama yaptık ve Atatürk'ün gülümseyen fotoğraflarından bir sergi oluşturduk. Özellikle Ata'nın hayatının son dönemlerinde, çocuklarla beraber olduğu gülümseyen fotoğraflarını 2’nci Meclis binamızda 10 gün boyunca sergiliyoruz. Herkesin keyifle görmek isteyeceği fotoğrafların olduğunu düşünüyorum. Sanat tarihine meraklı genç yeteneklerimizin kaleminden çıkan, bizim de fırsat buldukça ziyaret ettiğimiz arkeolojik noktaların onların kaleminden nasıl yansıdığını da görebiliyoruz" dedi.