Yeni Birlik Gazetesi Gündem Bakan Ersoy’dan Malazgirt Zaferi paylaşımı: Anadolu’nun kaderi 955 yıl önce değişti

Bakan Ersoy’dan Malazgirt Zaferi paylaşımı: Anadolu’nun kaderi 955 yıl önce değişti

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Malazgirt Zaferi'nin 955’inci yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, 1071 zaferinin Anadolu tarihi açısından taşıdığı kritik öneme dikkat çekti.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türk tarihinin ve Anadolu coğrafyasının en önemli kırılma noktalarından biri olan Malazgirt Zaferi’nin 955’inci yıl dönümü vesilesiyle resmi sosyal medya hesaplarından anlamlı bir anma mesajı yayımladı.

26 Ağustos 1071 tarihinde kazanılan bu büyük başarının sadece bir askeri zafer olmadığını vurgulayan Ersoy, zaferin Anadolu coğrafyasındaki medeniyet yürüyüşünü başlatan temel taşlardan biri olduğunu ifade etti.

Anadolu Coğrafyasında Yeni Bir Çağın Başlangıcı

Bakan Ersoy yayımladığı mesajda, Malazgirt’te elde edilen başarının bölge tarihine yön veren sonuçlarına odaklandı. Zaferin Türk ve dünya tarihi açısından taşıdığı derin anlama değinen Kültür ve Turizm Bakanı, bu dönüm noktasının Anadolu topraklarında yeni bir devrin kapılarını araladığını belirtti.

Ersoy, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“26 Ağustos 1071’de Malazgirt’te kazanılan büyük zafer, Anadolu’nun kaderini değiştiren yeni bir tarihî devrin başlangıcı oldu. 955 yıl önce bu topraklarda eşsiz bir zafer kazanan Sultan Alparslan’ı ve kahraman ordusunu rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Malazgirt Zaferimizin 955’inci yıl dönümü kutlu olsun.”

Sultan Alparslan ve Kahraman Orduya Saygı Duruşu

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından tarihi mirasa ve kültürel bilince dikkat çekmek amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında, Malazgirt Zaferi’nin sembolik değeri bir kez daha ön plana çıkarıldı.

Bakan Ersoy’un anma mesajı, Büyük Selçuklu Hükümdarı Sultan Alparslan’ın askeri dehasına ve Türk ordusunun gösterdiği tarihi mukavemete hürmet niteliği taşıyor. Zaferin 955. yıl dönümü kutlamaları kapsamında yurt genelinde ve tarihi alanlarda çeşitli anma etkinliklerinin de düzenlendiği bildirildi.