Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ‘Gönül Elçileri Aile Vizyon Çalıştayı’ açılış programında önemli açıklamalarda bulundu. Göktaş, Gönül Elçileri Projesi ile ülke genelinde güçlü bir iyilik seferberliği yürüttüklerini ifade ederek, "11 bin 22 çocuğumuz 9 bin 277 koruyucu ailemizin yanında hayatını sürdürmektedir" dedi.
Çalıştay, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Ankara’da düzenlendi. Açılış konuşmasını gerçekleştiren Bakan Göktaş, 30 Haziran Koruyucu Aile Günü'nün önemine vurgu yaparak, bu gün öncesinde koruyucu ailelerin ve çocukların hayatında açılan yeni kapıları hatırlamanın değerli olduğunu belirtti.
Bakan Göktaş, koruyucu ailelerin hikayelerinin sevginin toplumsal bir iyiliğe dönüşümünü göstereceğini aktarırken, "Bir çocuğun hayaline uzanan şefkat eli geleceğimizi değiştirecek, bir çocuğun hayatına dokunan merhamet eli ise toplumu dönüştürecektir" ifadelerini kullandı.
Bakan, çocukların kalplerine bırakılan güzelliklerin yıllar sonra başkalarının hayatında karşılık bulabileceğini dile getirerek, "Sevgiyle büyüyen bir çocuğun hayata daha güvenle tutunur" ifadesini kullandı. Her çocuk için güvenli bir başlangıcın önemine değinen Göktaş, "Kimi evlatlarımız ailesinin sıcaklığından ayrı düşebilmektedir. Bir çocuğun kalbine yeniden güven bırakmak hepimizin ortak sorumluluğu haline gelmektedir" dedi.
Koruyucu aile olmanın bir çocuğa yuvadan öte bir değer sunduğunu belirten Göktaş, "Bu anlayış bugün koruyucu ailelerimizin gayretiyle sıcak bir yuvaya, sahici bir bağa dönüşmektedir" şeklinde devam etti. 2012 yılında başlatılan Gönül Elçileri Projesi’nin ülke genelinde önemli bir iyilik seferberliğine dönüştüğünü vurguladı.
Bakan Göktaş, "Özel gereksinimli çocuklarımız için de bu hizmeti sürdürüyoruz" diyerek, 0-3 yaş aralığında 2 bin 229, 4-6 yaş aralığında 2 bin 57 çocuğun koruyucu aileler yanında büyüdüğünü açıkladı.
Bakanlık tarafından koruyucu aile sisteminin güçlendirilmesi için düzenlemelere de değinen Göktaş, "Koruyucu aile olan kamu ve özel sektör çalışanlarına izin hakkı tanıdık" dedi. Bunun yanı sıra, 30 pilot ilde 283 çocuğun 262 geçici koruyucu aile ile buluşturulduğunu belirtti.
Ayrıca, 2024 yılında başlatılan ‘Türkiye’de Koruyucu Aile Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi’ ile çok yönlü çalışmalar yürüttüklerini ve çocukları koruyucu aileler dışında da destekleyeceklerini dile getirdi. Başkan Göktaş, "Bu çalıştayda çocuklarımıza özel bir yer verdik. Çocuk Merkezli Politika Tasarımı masasında evlatlarımız kendi bakış açılarıyla çalıştaya katkıda bulunacak" ifadelerini kullandı.
Son olarak, Bakan Göktaş, koruyucu ailelerle gönül elçilerine teşekkür ederek, "30 Haziran Koruyucu Aile Günü’nü bir kez daha tebrik ediyoruz" dedi.

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI MAHİNUR ÖZDEMİR GÖKTAŞ, ‘GÖNÜL ELÇİLERİ AİLE VİZYON ÇALIŞTAYI’ AÇILIŞ PROGRAMINDA KONUŞTU.
