Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 2. Engelli Hakları Ulusal Eylem Planı Çalıştayı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Göktaş, 516 bin 386 aileye, aylık 13 bin 878 lira Evde Bakım Yardımı ödemesi yapıldığını kaydetti. Yardımların toplamda 275 milyar lira'yı aştığını belirtti.
Engelli bireyleri destekleme politikaları
Göktaş, çalıştayda engelli bireylerin yaşam kalitesini artıracak stratejilerin ele alınacağını ifade ederek, “Erişilebilir toplumdan bağımsız yaşama, kapsayıcı eğitimden ekonomik güvenceye kadar birçok başlık değerlendirilecek.” dedi.
Engelli istihdamındaki artış
2002 yılından bu yana kamuda engelli istihdamında 15 kat artış sağlandığına da dikkat çeken Göktaş, 83 bin 98 engelli bireyin kamuya yerleştirildiğini açıkladı. Özel sektörde ise, korumalı iş yerlerinin teşvik edilerek istihdamı desteklendiğini kaydetti.
Aile merkezli hizmetler
Göktaş, engelli bireylerin ailelerinden kopmadan yaşamlarını sürdürebilmeleri için evde bakım hizmetlerini yaygınlaştırdıklarını ifade etti. “Evde bakım yardımı kapsamında 516 bin 386 aileye, aylık 13 bin 878 lira ödeme yapıyoruz” dedi.
Engelli erişilebilirliği
Bakan Göktaş, erişilebilirlik konusuna da değinerek, 4 bin 146 kuruma Erişilebilirlik Belgesi verildiğini açıkladı. Ayrıca, dijital erişilebilirlik konusunda yeni uygulamaların hayata geçirildiğini belirtti.
Sonuç olarak, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, engelli bireylere yönelik uygulamaları sürekli geliştirerek, toplumda daha kapsayıcı bir yaklaşım benimsemeye devam edeceğini vurguladı.

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI MAHİNUR ÖZDEMİR GÖKTAŞ, "EVDE BAKIM YARDIMI KAPSAMINDA 516 BİN 386 AİLEMİZE, AYLIK 13 BİN 878 LİRA ÖDEME YAPIYORUZ. BUGÜNE KADAR TOPLAM 275 MİLYAR LİRANIN ÜZERİNDE EVDE BAKIM YARDIMI SAĞLADIK" DEDİ.