Yeni Birlik Gazetesi Gündem Bakan Güler sınır hattından aradı! Cumhurbaşkanı Erdoğan Kahraman Mehmetçik’in bayramını tebrik etti

Bakan Güler sınır hattından aradı! Cumhurbaşkanı Erdoğan Kahraman Mehmetçik’in bayramını tebrik etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Millî Savunma Bakanı Güler, Kurban Bayramı'nda Yunanistan sınırındaki hudut karakolunu ziyaret ederek askerlerin bayramını kutladı; küresel krizler karşısında sınır güvenliğinin hayati önemine dikkat çekti.

Türkiye, Kurban Bayramı’nın coşkusunu yaşarken, devletin zirvesi vatan savunmasında gece gündüz demeden nöbet tutan Mehmetçik’i yalnız bırakmadı. Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, bayramın ilk saatlerinde Edirne’de konuşlu bulunan 9’uncu Hudut Tugay Komutanlığına bağlı Arda Hudut Bölük Merkezi’ni ziyaret etti. Yunanistan sınır hattında görev yapan "Hudut Kartalları" ile bir araya gelen Bakan Güler, askerlerin bayram sevincine ortak oldu.

Edirne’deki programına tarihi Selimiye Camii’nde kılınan bayram namazıyla başlayan Bakan Güler, daha sonra komuta kademesiyle birlikte doğrudan sınır karakoluna geçti. Tören alanında askerlerle tek tek bayramlaşan Bakan Güler, sınır hattındaki yüksek disiplin ve kararlılıktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Sınır Hattından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Telefon

Ziyaret esnasında Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayarak sınır hattındaki son durum hakkında bilgi verdi. Edirne’de sınır nöbeti tutan askerlerin moralinin en üst seviyede olduğunu belirten Bakan Güler, Türk Silahlı Kuvvetleri adına Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bayramını tebrik etti. Bakan Güler, hudutların etkin ve kararlı bir şekilde korunduğunun altını çizerek sözü Cumhurbaşkanı Erdoğan’a devretti.

"Sınır Güvenliğinin Önemini Küresel Krizlerde Görüyoruz"

Telefon bağlantısıyla Arda Hudut Bölüğü’nde görevli kahraman askerlere hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünya genelinde yaşanan son çatışmaların, sınır güvenliğinin ne kadar kritik bir unsur olduğunu bir kez daha kanıtladığını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sınır emniyetini sağlamakta geciken ya da yetersiz kalan ülkelerin son aylarda çok büyük kaos ve krizlerle boğuşmak zorunda kaldığına dikkat çekerek, Türkiye'nin bu konuda dünyada parmakla gösterilen bir istikrar adası olduğunu ifade etti.

"Efes-2026 Tatbikatı ile Gücümüzü Dünyaya Gösterdik"

Konuşmasında Türkiye’nin askeri caydırıcılığına ve savunma sanayisindeki gücüne değinen Erdoğan, geçtiğimiz günlerde başarıyla tamamlanan Efes-2026 Tatbikatı’nı hatırlattı. 50 farklı ülkeden müttefik personelin katılımıyla gerçekleştirilen dev tatbikatın, Türkiye’nin hem bölgesinde hem de küresel ölçekte güven üreten bir aktör olduğunu tüm dünyaya bir kez daha ilan ettiğini belirtti.

Askerlerin "Hudut namustur" bilinciyle 7 gün 24 saat esasına göre fedakarca görev yaptığını söyleyen Erdoğan, vatanın korunması için ailelerinden uzakta, bayram gününde bile teyakkuzda olan tüm TSK personeline şahsı ve Türk milleti adına teşekkürlerini iletti.

Şehit Yakınları ve Gaziler Unutulmadı

Konuşmasının son bölümünde vatanın bağımsızlığı ve bütünlüğü için canlarını ortaya koyan aziz şehitleri rahmetle anan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gazilere de şifa dileklerinde bulundu. Şehit ve gazi ailelerinin bayramını da unutmayan Erdoğan, tüm askerleri gözlerinden öptüğünü belirterek, tüm Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının Kurban Bayramı'nı en kalbi duygularıyla tebrik ettiğini sözlerine ekledi.