Yeni Birlik Gazetesi Gündem Bakan Gürlek duyurdu: Muhsin Yazıcıoğlu soruşturmasında sır perdesi aralanıyor!

Bakan Gürlek duyurdu: Muhsin Yazıcıoğlu soruşturmasında sır perdesi aralanıyor!

Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölümüne ilişkin Ankara’ya devredilen tarihi soruşturmada dev operasyon: 10 ilde 30 adrese düzenlenen eş zamanlı baskınlarda 25 şüpheli gözaltına alındı.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki heyetin hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin soruşturmada çok kritik bir gelişme yaşandı. Dosyanın Ankara’ya devredilmesinin ardından derinleştirilen teknik ve fiziki takipli çalışmalar, bu sabah şafak vakti düzenlenen dev bir operasyonla somutlaştı.

Adalet Bakanı Akın Gürlek, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda yürütülen soruşturma kapsamında 10 farklı ilde eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirildiğini duyurdu. Operasyon neticesinde haklarında yakalama kararı bulunan 29 şüpheliden 25'i emniyet güçleri tarafından gözaltına alındı.

Suçlamalar Çok Ağır: "Tasarlayarak Kasten Öldürme ve Terör"

Ankara İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin titizlikle yürüttüğü operasyonun perde arkasında çok çarpıcı suçlamalar yer alıyor. Edinilen bilgilere göre, gözaltına alınan ve aranan şüphelilere yönelik suçlamalar arasında yalnızca ihmal değil; "silahlı terör örgütü kurmak, yönetmek ve üye olmak" ile "tasarlayarak kasten adam öldürme" gibi ağır ceza gerektiren maddeler bulunuyor.

Ankara, İstanbul, İzmir, Balıkesir, Adana, Antalya, Çanakkale, Bursa, Isparta ve Afyonkarahisar’da belirlenen 30 farklı adrese yapılan baskınlar, dosyanın seyrini tamamen değiştirecek nitelikte. Operasyon kapsamında aranan şüphelilerden ikisinin halihazırda farklı suçlardan cezaevinde olduğu, iki şüphelinin ise yurt dışında bulunduğu tespit edildi. Firari isimlerin yakalanması için güvenlik güçlerinin çalışmaları aralıksız sürüyor.

Ankara’ya Devredilen Dosyada "Maddi Gerçek" Arayışı

Söz konusu soruşturma, 12 Haziran 2026 tarihinde Kahramanmaraş’tan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına devredilmişti. Dosyanın başkente taşınmasının hemen ardından yargı ve kolluk kuvvetlerinin kurduğu güçlü koordinasyon, kısa sürede sonuç verdi.

Gelişmeye ilişkin resmi bir açıklama yapan Adalet Bakanı Akın Gürlek, bu dosyanın milletin vicdanında kanayan bir yara olduğunu vurguladı. Bakan Gürlek, şu ifadeleri kullandı:

"Bu dosyanın tüm yönleriyle aydınlatılması, maddi gerçeğin ortaya çıkarılması ve sorumluluğu bulunan herkesin hukuk önünde hesap vermesi için yargı makamlarımız ile kolluk kuvvetlerimiz güçlü bir eşgüdümle çalışmaktadır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tevdi ettiği sorumluluk çerçevesinde, milletimizin adalet beklentisine yanıt vermek en büyük görevimizdir. Aradan kaç yıl geçerse geçsin, hiçbir dosyanın karanlıkta kalmasına müsaade etmeyeceğiz."

Sürecin Sonuna Kadar Kararlılık Mesajı

Bakan Gürlek, operasyonu başarıyla yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ile emniyet mensuplarına teşekkür ederken, 25 Mart 2009'daki elim olayda hayatını kaybeden Muhsin Yazıcıoğlu ve mesai arkadaşlarını bir kez daha rahmetle andı. Adalet Bakanlığı, kamuoyunun yakından takip ettiği bu tarihi davada adaletin tecelli etmesi için hukuki sürecin sonuna kadar kararlılıkla takipçisi olunacağının altını çizdi. Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki ifade işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.