İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem Bakan Koca'dan Türk- Filistin Dostluk Hastanesi açıklaması: 'Kaçınılmaz görevdir'

Bakan Koca'dan Türk- Filistin Dostluk Hastanesi açıklaması: 'Kaçınılmaz görevdir'

Uluslararası toplum ve ilgili kurumların, Türkiye'nin çağrısına bir an önce cevap vererek harekete geçmesini beklediklerini belirten Koca, Türkiye'nin gerekli desteği vermeye hazır olduğunu açıkladı.

KAYNAK: DHA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İsrail'in saldırısı nedeniyle faaliyetine son vermek zorunda kalan Gazze'deki Türk- Filistin Dostluk Hastanesi'nden taburcu edilen kanser hastalarının tedavilerine devam edilmesi için Türkiye'nin gerekli desteği vermeye hazır olduğunu açıkladı.

Sağlık Bakanı Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Uluslararası toplum, hastaları bilerek ölüme terk etmekle hayatlarını kurtarmak arasında bir tercih yapmak zorunda. Gazze'de faaliyet gösteren Türk- Filistin Dostluk Hastanesi, yakıtının tükenmesi ve İsrail'in devam eden saldırıları sonucunda dün faaliyetine tamamen son vermek zorunda kalmıştır. İlgili kurumlara ve uluslararası topluma yönelik tüm uyarılarımıza, çağrılarımıza rağmen. Türkiye olarak, elde hiçbir imkan bulunmadığı için hastaneden mecburen taburcu edilen kanser hastalarının tedavilerine devam edilmesi, Gazze'deki diğer çocuk ve erişkin yoğun bakım hastalarından ihtiyacı olan ve tıbbi açıdan uygun olarak değerlendirilenlerin gerekli koordinasyon sağlanarak en kısa sürede ülkemize nakli konusunda tüm desteği vermeye hazırız" ifadelerini kullandı.

Uluslararası toplum ve ilgili kurumların, Türkiye'nin çağrısına bir an önce cevap vererek harekete geçmesini beklediklerini belirten Koca, "Uluslararası toplum ve ilgili kurumlar, hastaneye yapılan saldırıları önleme konusunda maalesef yeterli girişimde bulunmamıştır. Şimdiyse hastaların hayatını kurtarmak kaçınılmaz görevdir. Hastaların hayatını kurtarmak dışındaki tek seçenek, hastaları bilerek ölüme terk etmektir. "Bunun sorumluluğunu alabilirim" diyen var mı?" dedi.