İstanbul
Açık
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem Bakan Kurum açıkladı: 5 ilde yangın hasar tespitleri sürüyor

Bakan Kurum açıkladı: 5 ilde yangın hasar tespitleri sürüyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, orman yangınlarından etkilenen 5 ilde yürütülen hasar tespit çalışmalarında ilk bulguları paylaştı. Devlet, yangının izlerini hızla silmeye kararlı.

MUHABİR: Sibel Çınar

İzmir, Adana, Manisa, Hatay ve Isparta’da İnceleme Sürüyor

Türkiye’nin farklı noktalarında çıkan orman yangınlarına karşı eş zamanlı mücadele sürerken, devletin ilgili tüm kurumları sahada aktif görev yapıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla 5 ilde devam eden hasar tespit çalışmalarındaki güncel durumu kamuoyuyla paylaştı.

132 Bağımsız Birim Ağır Hasarlı

Bakan Kurum, yangınlardan etkilenen İzmir, Hatay, Adana, Manisa ve Isparta illerinde hasar tespit ekiplerinin çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü belirterek şu bilgileri verdi:

“İzmir’de şu ana kadar Bornova, Gaziemir ve Seferihisar ilçelerinde toplam 114 bağımsız birimin, Adana’da 8, Manisa’da 6, Hatay’da ise 4 bağımsız birimin ağır hasarlı olduğunu tespit ettik. Hasar tespit çalışmalarımız tamamlandıktan sonra hızla yaraları saracağız.”

Devlet Teyakkuzda: Yaralar Hızla Sarılacak

Bakan Kurum, afetin izlerini silmek adına tüm hazırlıkların yapıldığını vurgulayarak, vatandaşların mağduriyet yaşamaması için sürecin büyük bir hassasiyetle yürütüldüğünü ifade etti. “Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun” mesajıyla paylaşımını tamamlayan Bakan Kurum, devletin her zaman milletinin yanında olduğunu bir kez daha ortaya koydu.