İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem Bakan Kurum, Ödemiş'te İzmir afet konutları temel atma törenine katıldı

Bakan Kurum, Ödemiş'te İzmir afet konutları temel atma törenine katıldı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İzmir Ödemiş’te yangında evleri zarar gören vatandaşlar için yapılacak afet konutlarının temelini attı. Detaylar haberimizde..

“Devlet Milletini Asla Yalnız Bırakmaz, 281 Konut 1 Yıl İçinde Teslim Edilecek”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İzmir Ödemiş’te orman yangınında zarar gören mahalleler için yapılacak 281 afet konutunun temelini attı. 

Kurum, “Yangının hemen ardından İzmirli kardeşlerimize söz verdik, bugün o sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Devlet milletini hiçbir zaman yalnız bırakmamıştır, bırakmayacaktır” dedi.

İzmir’in Ödemiş ilçesinde geçtiğimiz ay çıkan orman yangınında evleri zarar gören vatandaşlar için yapılacak afet konutlarının temeli düzenlenen törenle atıldı. 

Karadoğan, Üzümlü, Suçıktı ve Tosunlar mahallelerine canlı bağlantılarla gerçekleştirilen törende konuşan Bakan Kurum, 138 köy evi, 143 konut, 21 ahır, bir cami ve köy konağının inşasına başlandığını açıkladı.

“Sözümüzü Bir Ay Sonra Yerine Getiriyoruz”

Yangının ardından bölgeye giderek afetzedelerle görüştüğünü hatırlatan Bakan Kurum, “Evi yanan Cavit amcamıza o gün söz verdim: ‘Canın sağ olsun, evlatların sağlıklı olsun. Evinin daha iyisini biz yapacağız.’ Bugün o sözümüzü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Kurum, temeli atılan evlerin en geç 1 yıl içinde teslim edileceğini vurgulayarak, “İzmir’in, Ödemiş’in, Seferihisar’ın bereketi yeniden canlanacak” ifadelerini kullandı.

“Her Yangından Sonra Aynı İftiraları Atıyorlar”

Konuşmasında orman yangınları sonrası ortaya atılan “rant” iddialarına da değinen Kurum, “Her yangından sonra aynı iftirayı atıyorlar. Muğla’da, Antalya’da da söylediler. Günün sonunda ormanlık alanlar ranta açılmadı, afetzede kardeşlerimiz yerinde yeni evlerine kavuştu. İzmir’de de aynı yalanları söylediler. Burası İzmirli, Ödemişli kardeşlerimize aittir, bundan sonra da öyle olmaya devam edecektir” diye konuştu.

“Deprem Konutları da Bitecek, Yangın Evleri de”

Bakan Kurum, devletin gücünü milletten aldığını vurgulayarak, “Deprem bölgesindeki konutlar da bitecek, yangın bölgesindeki evler de zamanında teslim edilecek. Hizmet üretmeye, milletimizin duasıyla yolumuza devam edeceğiz” dedi.

Başkan Tugay’dan Teşekkür

Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ise afet sonrası hızlı müdahalesi nedeniyle Bakan Kurum’a teşekkür ederek, “Çok kısa sürede temel atma töreninde buluşmamız bizleri onurlandırdı” dedi.

Cavit Amca ile Temel Atma

Yangında evini kaybeden Cavit Özer de törene katıldı. Bakan Kurum ile birlikte butona basarak yeni evlerin temelini atan Özer, “Allah devletimize zeval vermesin. Çok mutluyum” diyerek duygularını dile getirdi.