İstanbul
Parçalı bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem Bakan Murat Kurum, Deprem Bölgesindeki Çalışmaları Hızla Tamamlayacaklarını Açıkladı

Bakan Murat Kurum, Deprem Bölgesindeki Çalışmaları Hızla Tamamlayacaklarını Açıkladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgesindeki çalışmaların hızla tamamlanacağını ve burada edinilen tecrübe ile birikimin tüm Türkiye'ye yayılacağını açıkladı. Bakan, Kahramanmaraş’ta 453 bin konut ve iş yeri teslim edileceğini belirtirken, İstanbul’daki kentsel dönüşüm projelerine de değindi.

Bakan Murat Kurum, Deprem Bölgesinde Çalışmaların Süratle Tamamlanacağını Açıkladı

Kahramanmaraş'ta, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem sonrası yapılan çalışmalar hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum, deprem bölgesinde yürütülen projelerin hızla tamamlanacağına dikkat çekerek, burada edinilen tecrübe ve birikimi, başta İstanbul olmak üzere Türkiye'nin tüm illerine yayacaklarını söyledi.

Kurum, TOKİ Başkanlığı öncülüğünde Azerbaycan ile birlikte yürütülen projelerin ve Kahramanmaraş’taki çalışmalara hız kesmeden devam ettiklerinin altını çizdi. Azerbaycan Mahallesi'nde inşa edilen 2 bin 995 konut, iş yeri ve ofisin hızla yükseldiği bilgisini paylaşan Kurum, yıl sonuna kadar projelerinin büyük kısmının tamamlanacağını belirtti. Bu yıl sonunda 453 bin yeni yuva ve iş yerinin teslim edileceğini de sözlerine ekledi.

Kahramanmaraş’ta Büyük Dönüşüm Gerçekleşiyor

6 Şubat'ta yaşanan büyük deprem sonrası Kahramanmaraş'ın ciddi şekilde zarar gördüğünü hatırlatan Bakan Kurum, ancak şehrin yeniden ayağa kalkmak için büyük bir çaba gösterdiğini söyledi. Bakan Kurum, depremin ardından Kahramanmaraş’ta başlayan yeniden yapılanma sürecini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde tüm Türkiye'nin desteklediği bir gönül seferberliği olarak tanımladı. Şu anda Kahramanmaraş’ın dört bir köşesinde, 3 bin 481 şantiyede on binlerce çalışanın gece gündüz demeden çalıştığını vurgulayan Kurum, yıl sonuna kadar 453 bin bağımsız birimin teslim edilmesi hedefinin başarıyla gerçekleştirileceğini ifade etti.

Kurum, Kahramanmaraş’ta 28 bin konut ve iş yerinin inşasının tamamlandığını, yıl sonuna kadar ise 74 bin yeni konut ve iş yerinin teslim edileceğini duyurdu. Ayrıca, Altınova Mahallesi'nde kurulacak olan yeni uydu kentte de inşaat çalışmalarının hızla sürdüğünü belirtti.

Deprem Bölgesinde Yapılan Çalışmaların Başarıya Ulaşacağına Dair Güçlü Mesajlar

Bakan Murat Kurum, Kahramanmaraş’taki yenileme ve inşa çalışmalarının sadece fiziksel yapıları yeniden kurmakla kalmayıp, şehrin kültürel dokusunu da canlandırmak için yoğun çaba gösterildiğini belirtti. Bu kapsamda, Tarihi Demirciler Çarşısı ve Kasaplar Çarşısı gibi önemli kültürel alanların da restore edilerek yeniden hayat bulacağı ifade edildi. Ayrıca, Toptancılar Sitesi ve yeni konut projeleriyle şehirdeki ticaret hayatının da hızla toparlanacağı belirtildi.

Tecrübeler Tüm Türkiye'ye Yayılacak

Bakan Kurum, deprem bölgesinde elde edilen deneyim ve birikimin tüm Türkiye’ye yayılacağını belirterek, "İnşallah buradaki işlerimizi süratle tamamlayacağız ve burada edindiğimiz tecrübeyi, birikimi tüm gücümüzle başta İstanbul olmak üzere 81 ilimize yayacağız." dedi. Bu açıklamalar, bölgeye yapılan yatırımların sadece Kahramanmaraş’la sınırlı kalmayacağını, tüm Türkiye’nin faydalanacağı büyük bir dönüşüm sürecine işaret ediyor.

Kurum, deprem konusunun siyaset üstü bir konu olduğunu vurgularken, bu konuda gösterilen birlikteliğin devam etmesi gerektiğine de dikkat çekti. Devlet ve milletin ortak çabalarıyla, afetlerin önlenmesi ve deprem bölgelerinin güçlendirilmesi için kararlılıkla hareket edileceğini belirtti.

İstanbul İçin Kentsel Dönüşüm Adımları

Bakan Kurum, İstanbul'da yapılacak olan kentsel dönüşüm projeleri hakkında da önemli açıklamalarda bulundu. Marmara Bölgesi'nin ülke ekonomisi için taşıdığı önemi vurgulayan Kurum, İstanbul’un güvenliğinin ülkenin güvenliği ile eşdeğer olduğunu belirtti. İstanbul’daki 39 ilçe başkanları ve büyükşehir belediye başkanlarıyla gerçekleştirdiği toplantıda, İstanbul’u depreme dirençli hale getirecek çalışmaların masaya yatırıldığını duyurdu. Bu kapsamda, 2000 yılından önce inşa edilen yaklaşık 3 milyon 300 bin bağımsız bölümün dönüşümünün sağlanmasının hedeflendiği ifade edildi.

Bakan Kurum, İstanbul'un depreme karşı dirençli hale gelmesi için tüm yerel yönetimler ve bakanlıklar arasında koordineli bir şekilde çalışılacağını belirtti. Ayrıca, bu dönüşüm sürecinde belediyelere ve vatandaşlara her türlü destek verileceğini vurguladı.

Sonuç olarak, Bakan Murat Kurum’un açıklamaları, deprem bölgesinde yapılan çalışmaların hızla tamamlanacağına ve elde edilen deneyimin tüm Türkiye'ye aktarılacağına dair güçlü bir mesaj verdi. Türkiye’nin dört bir yanında benzer projelerin hayata geçmesi için büyük bir kararlılıkla çalışmalar devam edecek gibi görünüyor.