İstanbul
Parçalı bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem Bakan Selçuk: Çocukların gelişimlerini olumsuz etkileyebilecek içeriklere anında müdahale ediyoruz

Bakan Selçuk: Çocukların gelişimlerini olumsuz etkileyebilecek içeriklere anında müdahale ediyoruz

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, Sosyal Medya Grubu ile çocukların gelişimlerini olumsuz etkileyebilecek 1027 içeriğe müdahale edildiğini duyurdu.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Sosyal Medya Grubu ile çocukların gelişimlerini olumsuz etkileyebilecek 1027 içeriğe müdahale edildiğini duyurdu.

Bakan Selçuk, yaptığı yazılı açıklamada, günümüzde dijital mecraların çocuklar için tehlikeye dönüşebildiğini, onları bu risklere karşı koruyabilmek için çalışmalar yürüttüklerini bildirdi. Çocukların bilişim teknolojilerini bilinçli, güvenli, sağlıklı, ahlâkî ve insani değerler çerçevesinde kullanımlarına yönelik mekanizmalar işlettiklerini belirten Selçuk, "Bu kapsamda bakanlık bünyesinde kurduğumuz Sosyal Medya Çalışma Grubu, internet ortamında çocukların maruz kaldığı ihmal, istismar gibi olaylara Dijital Dönüşüm Ofisi, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ile işbirliği içerisinde müdahale ediyor. Sosyal Medya Çalışma Grubumuz, bugüne kadar 1027 içeriğe anında müdahale etti. Pedagog ve psikologlardan oluşan grubumuz, sosyal medyada çocuğu ve aile yapısını tehdit eden paylaşımlar için 24 saat çalışıyor. Hepimizin, çocukların korunması konusunda üzerine düşen sorumlulukları var. Bakanlık olarak biz de bünyemizde oluşturduğumuz Sosyal Medya Çalışma Grubu ile çocukların gelişimlerini olumsuz yönde etkileyebilecek internet ortamındaki içeriklere anında müdahale ediyoruz" dedi.

2 oyuna erişim engeli başvurusu

Öte yandan, Bakanlık bir süre önce de 'Koş Fatmagül Koş' ile 'Braindom 2' isimli oyunda çocukların, gençlerin zihinsel ve ruhsal gelişiminin olumsuz etkilendiği, çocukların ve toplumun genel sağlığının tehdit edildiği gerekçesiyle erişim engeli getirilmesi için başvuruda bulundu ve başvurusu kabul edildi. Sosyal Medya Çalışma Grubu tarafından bugüne kadar BTK’ya bildirilen içerikler arasında, kişisel bilgileri elde ettiği ve çocuklar üzerinde psikolojik tehlike doğurduğu gerekçesiyle 'Mavi Balina' ve 'Mariam oyunu'; şiddet içerikli görseller ve tehditler içerdiği gerekçesiyle 'Momo Oyunu'; çocukları, yaralama, taciz, intihar gibi olumsuz etkileyecek 'Gacha Life Videoları' ile genel ahlaka aykırı ifadelerin yer alması nedeniyle bir masal videosu yer alıyor.

DHA