İstanbul
Parçalı bulutlu
9°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem Bakan Soylu: Bugün mesleğe başlayan polis, POLSAN'dan 350 bin lira emekli ikramiye alacak

Bakan Soylu: Bugün mesleğe başlayan polis, POLSAN'dan 350 bin lira emekli ikramiye alacak

İçişleri Bakanı Soylu, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı'nda düzenlenen 'Poliste Psikolojik Sağlamlık Semineri'ne' katıldı.

Bakan Soylu, "Polislik ne aldığı maaşla ne belki de diğer meslekler gibi farklılıklarla ölçülür. Polisliğin karşıtlığı yoktur, ölçülebilirliği de yoktur. Bir onur mesleğidir. Tabii bir taraftan 15 Temmuz'un getirdikleri bir taraftan da yoğun mesai, karşı karşıya kaldığımız süreçlerin oluşturduğu baskı bizde de bazı olumsuz sonuçlara yol açmıştı. Başka mesleklerde olduğu gibi bu meslekte de bu yoğun mesai, karşı karşıya kaldığımız sorunların çetrefilliği elbette ki bazı psikolojik sorunları da beraberinde getiriyor. Biz aileyiz, hep beraber çözmekle mükellefiz. Biz bunu milletimizle hiç paylaşmadık." ifadelerini kullandı.

'BU MESLEK, USTA ÇIRAK MESLEĞİDİR'

Bakan Soylu, 4 ayrı çalışma yaptıklarını ve bu çalışmaların yapıcıları olan kişileri bir araya getirerek bir yol haritası çizdiklerini belirtti. Soylu, "Bu çalışmanın başında yüz bin polisimizde 26 intihar vakası vardı. Şimdi yüz bin polisimizde 11 intihar vakası var. 21 bin üzerindeki polis amirinden FETÖ sebebiyle sadece 8 bini kaldı. Polis Akademisi'nde 'seri polis üretimi' gibi tahkimatımızı gerçekleştirdik. Bir kısmını Polis Akademisi'nde eğittik, oradan mezun olduktan sonra amirlerimize 'sahada eğitimine devam edin' dedik; çünkü ihtiyacımız vardı. Belki de Türk polis teşkilatı ilk kez böyle bir dönem yaşıyordu. 100 kişi ikinci sınıftan polis müfettişi aldık. Bu meslek, usta çırak mesleğidir" diye konuştu.

'POLSAN'A ÜYE POLİSLER 350 BİN LİRA İKRAMİYE ALACAKLAR'

Soylu, geçmişte FETÖ'nün oyuncağı haline geldiğini söylediği POLSAN'da bazı düzenlemeler yaptıklarını kaydederek, "Bugün mesleğe giren polisler, bugünün parasıyla sadece polis sandığından 350 bin lira emekli ikramiyesi alacaklar. Amacımız polis sandığını iyi yöneterek, minimum 500 bin liraya çıkartmaktır. Bir iddiayı ortaya koyduk. 4 yıldır polis sandığımızın yönetiminde, arkadaşlarımızın gayretiyle karlılık, verimlilik, iyi portföy yönetimi ortaya koyarak hakikaten öz varlığımızı iki katından fazlaya çıkardık. Tam bir verimlilik yönetimi gerçekleştirdik. Kimse kusura bakmasın, isterseniz yarıştıralım; Türkiye'de portföy yönetimi konusunda polis sandığı örnek bir yönetim tarzı ortaya koydu. Bizatihi polis sandığının bir ferdi olarak çalışıyorum. Ayrıca çok profesyonel oldular ve devam edecekler. Geçen yıl 5 bin polis ve ailesini tatile gönderdik. Bu projeyi de devam ettireceğiz" dedi.

'GÜZEL BİR SPOR OLİMPİYATI YAPACAĞIZ'

Soylu, gelecek sene için bir müjdelerinin olacağını "Jandarma, Sahil Güvenlik, Polis Teşkilatı ve İçişleri Teşkilatı olarak güzel bir spor olimpiyatı yapacağız. Bu kapsamdaki hazırlıklarımız yapılıyor. Bunun da bir heyecan oluşturacağına inanıyorum. Bizim tesislerimiz, Türkiye'de birçok yerde yok. Polisliğe yapılacak en büyük ihanet, bu teşkilata yakışmayan davranışta bulunanları idare etmektir. Bizim teşkilatımızda sadece bugün yok, yarın da var. Eğer bu zincirler arası disiplin, ahlak, sadakat ilişkisini iyi kurmazsak bizden sonraki göreve geleceklere iyi bir miras bakmamış olurum" ifadelerini kullandı.

Bakan Soylu, konuşmasının sonunda Adalet Bakanlığı'nda gerçekleştirilecek olan çok önemli bir toplantıya katılacağını belirterek salondan ayrıldı.