Yeni Birlik Gazetesi Gündem Bakan Uraloğlu açıkladı: Uçak yolcularına ücretsiz su müjdesi!

Bakan Uraloğlu açıkladı: Uçak yolcularına ücretsiz su müjdesi!

Ulaştırma ve Altayapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, uçak yolcularının konforunu artıracak bir uygulamayı duyurdu: Her yolcuya uçuş boyunca en az 200 ml içme suyu ücretsiz verilecek.

Bakan Uraloğlu müjdeyi verdi

Ulaştırma ve Altayapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, uçak yolcularının konforunu artıracak yeni bir uygulamayı duyurdu. Bundan böyle her yolcuya uçuş süresince en az 200 mililitre içme suyu ücretsiz olarak sağlanacak.

Uygulama tüm havayolu şirketlerine zorunlu

Bakan Uraloğlu, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü aracılığıyla tüm havayolu işletmelerine gönderilen talimatla, uçuş süresine bakılmaksızın her yolcunun ücretsiz su alabileceğini açıkladı.

“Özellikle uzun uçuşlarda veya kabin içi havalandırmanın yetersiz olduğu durumlarda yolcuların susuz kalması; baş ağrısı, konsantrasyon kaybı ve tıbbi riskler oluşturabilir. Bu uygulama ile hem sağlık risklerini azaltmayı hem de uçuş memnuniyetini artırmayı hedefliyoruz.”

Uluslararası saygınlık da artacak

Uraloğlu, uygulamanın sadece yolcu sağlığını ve memnuniyetini değil, Türkiye’nin havacılık sektörünün uluslararası itibarını da güçlendireceğini belirtti.

“Yolculara ücretsiz içme suyu ikramı, işletmelerimizin uluslararası saygınlığını artıracaktır.”

Türkiye’nin hizmet kalitesini yükselten bu adım, özellikle yaz aylarında yolcular için büyük kolaylık sağlayacak.