İstanbul
Parçalı bulutlu
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem Bakan Uraloğlu’ndan Hatay’a ulaştırma hamlesi! Havalimanı yenileniyor, hızlı tren geliyor

Bakan Uraloğlu’ndan Hatay’a ulaştırma hamlesi! Havalimanı yenileniyor, hızlı tren geliyor

Bakan Uraloğlu, Hatay Havalimanı’nda incelemelerde bulundu, yüksek hızlı tren ve 15 karayolu projesiyle ilgili müjdeler verdi.

KAYNAK: AA
MUHABİR: Umut Çelik

Yüksek hızlı tren müjdesi: Hatay, hızlı demiryolu ağına bağlanıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Hatay Havalimanı’nda yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. Deprem sonrası hızla başlatılan yeniden inşa sürecine dikkat çeken Uraloğlu, 2026 yılı içinde havalimanının kalıcı ve güçlü bir altyapıyla tamamlanacağını belirtti. Hatay’ın, 6 Şubat depremlerinde en fazla etkilenen şehirlerin başında geldiğini ifade eden Uraloğlu, “Fay hareketliliği ve zemin sıvılaşması nedeniyle pistte oluşan kalıcı deformasyonlar büyük titizlikle onarılıyor. 3 bin metrelik ana pistte kaplama beton imalatları hızla sürüyor” dedi.

“Depreme Dayanıklı, Yüksek Kapasiteli Havalimanı”

Bakan Uraloğlu, 2 bin 720 metrelik yardımcı pistin hizmete alındığını, yeni apron, taksi yolları, regülatör binası ve diğer altyapı unsurlarının büyük oranda tamamlandığını belirtti. Havalimanının dış hat seferlerine de başladığını aktaran Uraloğlu, “Artık Hatay, afet anlarında dahi görevini kesintisiz sürdürebilecek bir havalimanına sahip olacak” diye konuştu.

15 Karayolu Projesiyle Ulaşımda Büyük Atılım

Uraloğlu, Hatay genelinde toplam 15 karayolu projesinin sürdüğünü ve deprem konutlarının bağlantı yollarının %70’inin tamamlandığını ifade etti. Kırıkhan-Reyhanlı yolu, Ceyhan-Toprakkale-İskenderun Devlet Yolu ve İskenderun-Antakya Otoyolu gibi hayati öneme sahip projelerle şehrin ulaşım altyapısının yeniden yapılandırıldığını vurguladı.

Yüksek Hızlı Tren Hatay'a Ulaşıyor

Bakan Uraloğlu, Hatay’a verilecek en önemli müjdelerden birinin de yüksek hızlı tren olduğunu belirterek, “Dörtyol-Hassa Otoyol ve Demir Yolu Tüneli Projemizle bu hattı İskenderun-Gaziantep ve İskenderun-Kahramanmaraş bağlantılarına entegre edeceğiz. Böylece Hatay’ımız hızlı demiryolu ağına kavuşacak” dedi.

Deniz Ulaşımı ve Lojistikte de Güçlü Adımlar

İskenderun OSB İltisak Hattı ile bölgedeki ağır sanayiye demiryolu entegrasyonu sağlanacağını söyleyen Uraloğlu, balıkçı barınaklarının onarımı, liman altyapılarının güçlendirilmesi gibi denizcilik projelerine de hız verildiğini aktardı.

“Devlet Olarak Hatay’ın Yanındayız”

Depremin ilk anından itibaren devletin tüm imkanlarıyla Hatay’ın yanında olduğunu vurgulayan Uraloğlu, “Bugün de buradayız, yarın da Hataylı kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Hatay’ı ayağa kaldırmakta kararlıyız” mesajını verdi.