AFAD İlk Bilgileri Paylaştı
Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde bugün öğleden sonra saat 15.21’de 4,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), depremin merkez üssünün Sındırgı olduğunu ve 5,5 kilometre derinlikte kaydedildiğini duyurdu.

Çevre İlçelerden de Hissedildi
Sarsıntı, başta Sındırgı olmak üzere Balıkesir merkez ve çevre ilçelerde de hissedildi. Kısa süreli paniğe yol açan deprem sonrası vatandaşlar sokaklara çıktı. İlk belirlemelere göre herhangi bir can kaybı ya da ciddi hasar tespit edilmedi.
Yetkililerden Açıklama Geldi
AFAD ve Balıkesir Valiliği, ekiplerin sahada incelemelere başladığını bildirdi. Vatandaşlara, artçı sarsıntılara karşı dikkatli olunması ve hasarlı binalardan uzak durulması yönünde uyarılar yapıldı.
Uzmanlar, Sındırgı’da yaşanan depremin büyüklüğünün orta seviyede olduğunu ancak derinliğinin düşük olması sebebiyle daha fazla hissedildiğini belirtti. Deprem, Türkiye’nin deprem kuşağında yer aldığını bir kez daha gözler önüne serdi.