İstanbul
Açık
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem Barış Pehlivan ve Kürşad Oğuz için istenen ceza belli oldu

Barış Pehlivan ve Kürşad Oğuz için istenen ceza belli oldu

Gazeteciler Barış Pehlivan ve Kürşad Oğuz'un bilirkişi iddianamesi tamamlandı. İkisi için 6 ila 14 yıl hapis isteniyor. Diğer gazetecilere de "kayıt etmek, yayınlamak" suçlamaları yöneltildi. Suat Toktaş, Seda Selek ve Serhan Asker'e ise 4 ila 9 yıl hapis cezası talep edildi.

Bir bilirkişi ile yapılan telefon görüşmesinin izinsiz olarak yayınlanması ve isminin açıklanmasına ilişkin soruşturmada, gazeteciler Barış Pehlivan ve Kürşad Oğuz hakkında iddianame tamamlandı. Halk TV programında yayınlanan söz konusu telefon görüşmesi nedeniyle gazetecilere 6 yıldan 14 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

İddianamede Suçlamalar

Gazetecilere yöneltilen suçlamalar arasında, kişiler arasındaki gizli konuşmaları kayda almak, yargı görevini etkilemeye çalışmak ve bu kayıtları yayınlamak bulunuyor. İddianamede, Barış Pehlivan ve Kürşad Oğuz'un yanı sıra tutuklu bulunan Suat Toktaş, Seda Selek ve Serhan Asker hakkında da hapis cezası talep ediliyor.

Ceza Talepleri

Barış Pehlivan ve Kürşad Oğuz için 6 yıldan 14 yıla kadar hapis cezası talep edilirken, Suat Toktaş, Seda Selek ve Serhan Asker için de 4 yıldan 9 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Pehlivan ve Oğuz adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, Suat Toktaş tutuklanmıştı. Serhan Asker ve Seda Selek ise yurt dışına çıkış yasağı ve karakola imza atma şartıyla serbest bırakılmıştı.