İstanbul
Parçalı bulutlu
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem Barış Pehlivan’ın Gözaltısına Fatih Portakal’dan Bomba Eleştiri! ‘Yapmamalıydı!’

Barış Pehlivan’ın Gözaltısına Fatih Portakal’dan Bomba Eleştiri! ‘Yapmamalıydı!’

Medya dünyasını sarsan son gelişme, Barış Pehlivan, Serhan Asker ve Seda Selek’in gözaltına alınmasına dair tartışmaları yeniden alevlendirdi. Fatih Altaylı, olayla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Birinin ses kaydını izinsiz yayınlamak yasal değil, ancak gözaltı yöntemi tartışmalı” diyerek dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Medya dünyasını sarsan son gelişme, Barış Pehlivan, Serhan Asker ve Seda Selek’in gözaltına alınmasına dair tartışmaları yeniden alevlendirdi. Fatih Altaylı, olayla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Birinin ses kaydını izinsiz yayınlamak yasal değil, ancak gözaltı yöntemi tartışmalı” diyerek dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Altaylı: “Gözaltı Yerine İfade Çağrısı Yeterliydi!”

Altaylı, Halk TV’de yayınlanan ve bilirkişiyle yapılan kayıt dışı görüşmenin programda paylaşılmasının ardından başlatılan soruşturmaya değinirken, “Şikayet üzerine savcılık harekete geçebilir, ancak Pehlivan’ı işyerine giderken ‘apartopar’ gözaltına almak anlamsız” ifadelerini kullandı. “Bu bir terör suçu değil, kaçacak hali yok. İfade çağrısı yeterli olurdu” diyen Altaylı, Serhan Asker ve Seda Selek’in gözaltına alınmasını da eleştirerek, “Toplumda gereksiz gerginlik yaratılıyor” sözlerini ekledi.

Türkiye’de gazeteciliğin “adliye süreçleriyle iç içe” geçtiğini vurgulayan Altaylı, “Ben de haftada neredeyse 5 gün mahkemelere gidip geliyorum. Bu, mesleğimizin bir parçası haline geldi” dedi. Ancak, “gözaltının orantısızlığı” konusunda tepkisini gizlemedi: “Barış’ın alınması yetmezmiş gibi iki isim daha eklenmesi anlaşılır değil. Savcılık niye bu kadar sert davrandı?

Fatih Portakal’dan Tartışmalı Yorum: “Yapmaması Gerekirdi!”

Olay, medya içinden de farklı sesleri beraberinde getirdi. Fatih Portakal, Pehlivan’ın kayıt dışı görüşmeyi yayınlama kararını eleştirerek, “Türkiye şartlarını bilen bir gazeteci olarak bu riski almamalıydı” dedi. Portakal’ın bu açıklamasına, Halk TV ekibinden Şule Aydın sert yanıt verdi: “Gazeteciler gözaltına alınırken böyle konuşmak tarihe not düşer. Fatih Portakal, kendi geçmişini unutmuş gibi davranıyor!